Interessant:

XS4ALL moet The Pirate Bay blokkeren

nieuws 13 januari 2012 om 09:57

De rechtbank in Den Haag heeft, naar aanleiding van een bodemprocedure van auteursrechtenorganisatie Brein, gevonnist dat providers XS4ALL en Ziggo de toegang tot The Pirate Bay website moeten blokkeren.

De rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is dat een groot deel van abonnees van Ziggo en XS4ALL recentelijk muziek, films of games via The Pirate Bay hebben uitgewisseld en vindt het daarom gerechtvaardigd dat de providers de site moeten blokkeren.

XS4ALL en Ziggo moeten zowel de domeinnamen (in totaal 24) en IP-adressen (in totaal 3) van The Pirate Bay blokkeren. Ook mogelijke nieuwe domeinnamen en IP-adressen van The Pirate Bay moeten geblokkeerd worden; Brein zal deze gegevens aanleveren. XS4ALL en Ziggo moeten van de rechter de toegang tot The Pirate Bay binnen tien dagen blokkeren.

Brein spande in 2009 ook een rechtszaak aan tegen The Pirate Bay zelf, en de rechter legde de site ook een verbod op. Maar omdat Nederlandse providers niet werden gedwongen de site te blokkeren, kwam er toen weinig van het verbod terecht. In BelgiŽ moesten de providers in oktober 2011 van de rechter eveneens de toegang tot The Pirate Bay afsluiten.

WebWereld