Interessant:

The Pirate Bay introduceert The Mobile Bay

nieuws 25 juli 2014 om 12:12

Voor het eerst in tien jaar tijd heeft The Pirate Bay een grote verandering gedaan: het introduceert The Mobile Bay, een mobiele versie van de torrentsite met een gebruiksvriendelijke interface voor smartphones en tablets.

De site The Pirate Bay was tot op heden niet in een speciale mobiele versie beschikbaar, waardoor je er op tablets en smartphones lastig op kon navigeren. Met de introductie van The Mobile Bay komt daar verandering in. Deze versie is eenvoudiger te navigeren en makkelijker afleesbaar op mobiele apparaten, al is de algehele 'look & feel' niet veranderd. Gebruikers van mobiele apparaten worden bij bezoek aan The Pirate Bay direct doorgestuurd naar het nieuwe Mobile Bay-domein, dat naast de reguliere website zal bestaan. Het is ook mogelijk om de oude layout te behouden, mocht je datwillen.

The Pirate Bay werkt ook aan andere updates, zoals de RSSbay, dat gepersonaliseerde RSS-feeds (waarmee gebruikers op afstand torrents kunnen downloaden) ondersteunt. "We zullen later meer functionaliteiten toevoegen, zoals gepersonaliseerde RSS-feeds, zodat gebruikers op het werk of op school in torrents kunnen browsen en de downloads vanuit huis kunnen starten", aldus The Pirate Bay tegenover de website TorrentFreak.

De introductie van The Mobile Bay verbetert overigens niet alleen de gebruikservaring, maar zorgt er ook voor dat The Pirate Bay meerdere domeinnamen krijgt, waardoor de site minder makkelijk uit de lucht kan worden genomen.áSinds 2012 moesten Nederlandse providers XS4ALL en Ziggoáávan de rechter The Pirate Bay blokkeren. Begin dit jaar hief de rechter deze blokkade weer op.

The Mobile Bay
The Mobile Bay

TorrentFreak