Interessant:

The Pirate Bay verhuist naar Noord-Korea

nieuws 5 maart 2013 om 09:49

The Pirate Bay zegt dat het 'virtueel asiel' aangeboden heeft gekregen van Noord-Korea. Het IP-adres van The Pirate Bay zou volgens verschillende bronnen inmiddels inderdaad naar een adres in Noord-Korea te herleiden zijn. [update]

Het is echter niet helemaal zeker of het bericht van de verhuizing naar Noord-Korea niet een hoax van The Pirate Bay zelf is. The Pirate Bay zegt te verhuizen naar Noord-Korea omdat de Piratenpartijen van Noorwegen en†CataloniŽ de site - onder druk van auteursrechtorganisaties - niet langer onderdak mogen bieden.

The Pirate Bay zou overigens alleen online aanwezig zijn in Noord-Korea; het houdt er dus geen kantoor op na in het dictatoriale†land. Volgens een insider van The Pirate Bay is de site al twee weken met Noord-Korea in gesprek, "sinds buitenlanders 3G in het land mogen gebruiken". Hij vervolgt: "The Pirate Bay is uitgenodigd, net zoals Eric Schmidt [van Google red.] en Dennis Rodman".

The Pirate Bay spreekt verder van een "erg ironische situatie. Wij vechten voor een vrije wereld en onze tegenstanders zijn grotendeels grote corporaties uit de Verenigde Staten, een plaats waar vrijheid en vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel zouden staan". "We denken dat ons virtuele asiel in Noord-Korea een eerste stap is voor het land om de kijk op toegang tot informatie in het land te veranderen", meldt The Pirate Bay tot slot.

In Nederland moesten verschillende providers begin 2012 op last van de rechter de site van de The Pirate Bay blokkeren.

Update:†The Pirate Bay heeft inmiddels†toegegeven dat de verhuizing naar Noord-Korea een hoax is.

TorrentFreak