Interessant:

Robuuste Samsung Galaxy Xcover komt

nieuws 11 augustus 2011 om 14:08

Samsung breidt de Galaxy-serie uit met de robuuste Samsung Galaxy Xcover. De Galaxy Xcover draait op Android 2.3 Gingerbread en is schok-, stof en waterbestendig.

De Samsung Galaxy Xcover (S5690) is IP67 gecertificeerd, wat betekent dat het toestel bestand is tegen stof en bestand tegen onderdompeling tot 1 meter diep en 30 minuten lang. Ondanks de stevigheid is de Xcover voorzien van een touchscreen met een diameter van 9,27 centimeter (3,6"). Uiteraard betreft het een krasbestendig scherm.

Samsung Galaxy Xcover
Samsung Galaxy Xcover

Overige specificaties zijn een ingebouwde GPS sensor, een 3,2 megapixel-camera met LED flitser (die dubbelt als zaklamp) en HSDPA -ondersteuning. Met de Galaxy Xcover breidt Samsung haar assortiment outdoortelefoons uit. Op dit moment zijn al de robuuste B2100 en B2710 leverbaar. Motorola had met de Motorola Defy echter de primeur met een outdoor Android telefoon.

Samsung start in oktober met de verkoop van de Galaxy Xcover. In eerste instantie wordt het toestel alleen verkocht in Duitsland. Naar verwachting zal het toestel ook in andere landen van Europa beschikbaar komen.

portablegear.nl