Interessant:

Samsung Galaxy Xcover naar Nederland

nieuws 22 augustus 2011 om 11:57

De Samsung Galaxy Xcover (S5690), Samsungs robuuste en waterbestendige Android 2.3-smartphone, komt in het vierde kwartaal van 2011 naar Nederland. Het toestel gaat 299 euro kosten.

De Samsung Galaxy Xcover (S5690) verscheen eerder deze maand reeds op de website van Samsung Duitsland, maar nu is dus duidelijk dat het toestel ook naar Nederland komt. De Galaxy Xcover heeft een 3,65-inch touchscreen en draait op Android 2.3 Gingerbread. Het toestel is gemaakt van robuuste materialen om slijtage te voorkomen en is waterproof tot 1 meter diep voor maximaal 30 minuten. De Xcover voldoet tevens aan de zogenaamde IP67-norm. Dat betekent dat de smartphone luchtdicht is om vuil- en waterschade te voorkomen. De Galaxy Xcover is extra flexibel dankzij een verstevigd (en krasbestendig) Gorilla Glass- display. Het display is gemaakt van glas dat vier tot vijf keer sterker dan normaal glas is.

Samsung Galaxy Xcover
Samsung Galaxy Xcover

Uiteraard beschikt de robuuste Galaxy Xcover ook over prima smartphone-functionaliteiten. Dankzij Android 2.3 kan je rekenen op alle bekende Google-apps (waaronder Google Maps, Google Latitude, YouTube, Google Talk en toegang tot de Android Market). Met Samsungs Social Hub worden je communicatiegeschiedenis, instant messenger status en updates van al je social networksites allemaal op één plek samengebracht. Voor de nodige mobiele connectiviteit kan je rekenen op WiFi, Bluetooth 3.0 en 3G/HSDPA. Verder krijg je de beschikking over aGPS en een 3-megapixel camera met LED-flitser. Het geheugen bedraagt 150MB en is uitbreidbaar met microSD-geheugenkaartjes (een 2GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd). Het toestel heeft een 800MHz-processor.

"We hebben de Samsung Galaxy Xcover speciaal ontworpen voor mensen die alles uit het leven willen halen," zegt Geert Mol, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "We hebben de beste functies voor social networking gecombineerd met een sterk en luchtdicht chassis. Daardoor is deze smartphone immuun voor stof en water. Dat maakt de Samsung Galaxy Xcover een ideale smartphone die past bij de actieve levensstijl van veel Nederlanders."

De Samsung Galaxy Xcover is vanaf het vierde kwartaal van 2011 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 299,-.

portablegear.nl