Interessant:

Google Docs App voor Android

nieuws 28 april 2011 om 10:26

Google heeft eindelijk een volwaardige Google Docs Apps voor Android beschikbaar gesteld; met de app kan je op je Android-smartphone tekstdocumenten en spreadsheets openen en bewerken.

Google Docs was tot nog toe in de praktijk alleen te gebruiken op je mobieltje via de mobiele Google Docs site, maar nu heeft Google dan eindelijk een officiele Google Docs App in de Android Market beschikbaar gesteld.

Met de nieuwe app kan je eenvoudig zoeken in al je content van je verschillende Google-accounts. Vanuit de app kan je ook snel Google Docs-bestanden delen met contacten op je mobieltje en met een druk op de knop is de mobiele online editor te openen. Met de app upload je content direct naar je telefoon en documenten zijn direct in Gmail te openen. Middels een widget op je homescreen kan je gelijk drie kerntaken selecteren: een documenten openen, een foto uploaden of een nieuw document aanmaken.

Google Docs App
Google Docs App

Een andere interessante nieuwe functionaliteit is OCR (Optical Character Recognition). Hiermee is het mogelijk om foto's met tekst via de camera van je telefoon om te zetten in tekstdocumenten. Ook foto's die je al hebt opgeslagen op je telefoon kan je op deze wijze naar tekst converteren. OCR herkent op dit moment alleen Engelse tekst in standaardlettertypes. Handgeschreven tekst of minder bekende lettertypes worden nog niet herkend.

Google Docs App: OCR
Google Docs App: OCR

De Google Docs App is op dit moment alleen verkrijgbaar in het Engels en werkt met versies van Android 2.1 of hoger. De app is per direct te downloaden in de Android Market.

Google Mobile Blog