Interessant:

Intel Atom Z670 (Oak Trail) tablet-chip officieel

nieuws 12 april 2011 om 14:38

Intel heeft op het IDF (Intel Developer Forum) 2011 in Beijing officieel de Intel Atom Z670-processor (langer bekend onder de codenaam 'Oak Trail') aangekondigd; de chip is speciaal geschikt voor tablets.

De Intel Atom Z670-processor verbruikt door verschillende slimme technologieen relatief weinig energie, wat de accuduur van tablets ten goede komt. De Intel Atom Z670-processor heeft een ingebouwde Intel SM35 Express chipset en is compatibel met Windows, Android en MeeGo. Gebruikers van het platform kunnen daarnaast rekenen op een verbeterde Intel GMA 600-videokaart en standaard ondersteuning van HD-videoweergave. De chip is ook weer kleiner, zodat tablets nog compacter (lees: dunner en lichter) kunnen worden.

Intel Atom Z6xx processor met Intel SM35 Express chipset ('Oak Trail')
Intel Atom Z6xx processor met Intel SM35 Express chipset (

De eerste Oak Trail-tablets komen waarschijnlijk later dit jaar op de markt. Naast de officiele introductie van Oak Trail, kondigde Intel op het IDF ook 'Ceder Trail' aan, Intels 'next-generation' platform voor netbooks en entry-level desktop-pc's. Meer informatie over dit platform volgt de komende maanden.

portablegear.nl