Interessant:

Apen verruilen GSM's voor zonnebrillen

nieuws 13 april 2011 om 08:37

In de dierentuin van Londen steelt een groep van 18 doodshoofdaapjes de laatste tijd veel zonnebrillen van de bezoekers; vier jaar geleden vergrepen ze zich nog massaal aan mobiele telefoons.

De 18 doodshoofdapen hebben de afgelopen weken zeven zonnebrillen buitgemaakt, die zij pikten van het hoofd van de dierentuinbezoekers. Om te voorkomen dat de apen brillen blijven stelen, heeft de dierentuin enkele brillen met daarop een bitter smakende appelsubstantie gemaakt. Ze hopen dat de apen zich daardoor in de toekomst minder in brillen - dus ook die van bezoekers - zullen interesseren. "Vooral de jonge apen worden aangetrokken door de glimmende glazen van de zonnebrillen", aldus een oppaster van de dierentuin.

Opmerkelijk is dat de Londense doodshoofdaapjes echte kleptomanen zijn: vier jaar geleden ondergingen zij ook al eens een 'rehabilitatieprogramma' wegens het veelvuldig stelen van mobieltjes van bezoekers. In India was er eind 2007 ook een groep losgeslagen apen die mobieltjes gapten.

BBC News