Interessant:

iPad 2 draait op iOS 4.3

nieuws 28 februari 2011 om 09:43

Tegelijkertijd met de iPad 2, die aankomende woensdag wordt gepresenteerd, zal Apple waarschijnlijk iOS 4.3 presenteren. Dankzij iOS 4.3 zal de iPad 2 onder meer multitasking gestures ondersteunen.

De vooraankondiging van de iPad 2 lekte vorige week uit op internet en de beta-versie van iOS 4.3 werd afgelopen januari reeds gepresenteerd. Vermoedelijk zal Apple daarom de officiele versie van iOS 4.3 tegelijkertijd met de iPad 2 presenteren.

Een belangrijke nieuwe toevoeging in iOS 4.3 voor de iPad 2 is waarschijnlijk de ondersteuning van 'multitasking gestures'. Dankzij deze functie kan je de iPad 2 met vier of vijf vingers (in plaats van twee) tegelijkertijd bedienen, bijvoorbeeld om de grootte van een venster op het scherm aan te passen. Daarnaast wordt het weer mogelijk om de schakelaar aan de zijkant van de iPad als rotatieknop te gebruiken (deze optie was in iOS 4.2 verdwenen).

Verder zal de iPad 2 met iOS 4.3 de AirPlay-functionaliteit (voor draadloos streamen van content naar Apple TV) ondersteunen. Het is nog onduidelijk of de iPad met iOS 4.3 ook als WiFi-hotspot gebruikt kan worden; een functie die in elk geval wel naar de iPhone komt. De iPad 2 zal ook beschikken over een fotocamera, een ingebouwde webcam en de FaceTime-applicatie om mee te videochatten.

Meer informatie over de iPad 2 volgt aankomende woensdag bij de officiele presentatie.

Naschrift: de iPad 2 draait inderdaad op iOS 4.3 en is, zoals verwacht, op 2 maart 2011 officieel aangekondigd.

AreaMobile