Interessant:

iOS 4.2 update (met AirPlay, AirPrint, iPad-multitasking) officieel

nieuws 22 november 2010 om 15:01

Apple heeft vandaag eindelijk de iOS 4.2-update officieel uitgebracht; met iOS 4.2 kunnen iPad-bezitters nu onder meer multitasken en gebruik maken van folders, Game Center, AirPlay en AirPrint.

"Met iOS 4.2 wordt de iPad in feite een geheel nieuw product. En we zijn net op tijd voor de feestdagen", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Met iOS 4.2 stelt de iPad opnieuw de norm voor andere tabletten, die door de meeste fabrikanten wel wordt nagestreefd maar tot nog toe door slechts zeer weinigen wordt behaald."

Multitasking op de iPad
Met iOS 4.2 kunnen iPad-bezitters nu eenvoudig tussen hun favoriete apps schakelen, zonder dat dit te veel van de batterij vergt. Apps kunnen eenvoudig in mappen worden geordend door te slepen. Mail bevat nu een uniforme postbus en een duidelijke weergave voor gegroepeerde berichten. Ook kan je nu snel schakelen tussen verschillende postbussen.
iOS 4.2 bevat verder de mogelijkheid om snel te zoeken naar bepaalde woorden of zinnen op een webpagina in Safari.

Game Center
In het Game Center kunnen iPad-, iPhone- en iPod touch-bezitters vrienden uitdagen voor een game of juist willekeurige nieuwe tegenstanders toegewezen krijgen, hun scores wereldkundig maken en kennismaken met nieuwe games.

AirPlay
AirPlay is een nieuwe voorziening om muziek, video's en foto's draadloos vanaf een iPad, iPhone of iPod touch naar de Apple TV te streamen. Daarnaast kunnen iOS-gebruikers met een AirPort Express en AirPlay hun muziek draadloos naar een stereo-installatie of aparte luidsprekers streamen en binnenkort ook naar AirPlay-luidsprekers. Deze zullen binnen een paar maanden op de markt komen.

AirPlay (iOS 4.2) - iPhone & iPad
AirPlay (iOS 4.2) - iPhone & iPad

AirPrint
AirPrint is een nieuwe, op Wi-Fi gebaseerde afdrukarchitectuur waarmee afdrukken eenvoudiger wordt omdat er geen printerdriver aan te pas komt. Met onder andere de HP Photosmart, HP LaserJet Pro en HP Officejet kan je direct vanaf je iOS-apparaat afdrukken. Je tikt op je iPad, iPhone of iPod touch op de gewenste documenten of foto's en de bestanden worden draadloos op een voor AirPrint geschikte printer afgedrukt.

Find My iPhone
Met Find My iPhone (of iPad of iPod touch) kun je nu ook zonder MobileMe-abonnement je zoekgeraakte apparaat terugvinden. Met deze app, die gratis bij de App Store kan worden gedownload, kun je je apparaat op een kaart lokaliseren en een geluid laten afspelen of voor de vinder een bericht op het scherm laten weergeven. Ook kun je je gegevens op afstand vergrendelen of wissen om zo je privacy te waarborgen.

Find My iPhone/iPad (iOS 4.2) - iPhone & iPad
Find My iPhone/iPad (iOS 4.2) - iPhone & iPad

Beschikbaarheid
De iOS 4.2-update kan vanaf vandaag (gratis) worden gedownload naar een iPad, iPhone of iPod touch door het apparaat bij te werken naar iTunes 10.1. iOS 4.2 is geschikt voor iPad, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, de iPod touch van de tweede en derde generatie (de 32-GB en 64-GB modellen van eind 2009) en de allernieuwste iPod touch (4G). Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet op alle producten beschikbaar. Multitasking is alleen mogelijk op een iPhone 3GS, iPhone 4, iPod touch van de derde generatie (de 32-GB en 64-GB modellen van eind 2009) of een nieuwer model.

Naschrift: in maart 2011 is iOS 4.3 (met onder meer WiFi-hotspotfunctionaliteit voor de iPhone 4) geintroduceerd.

Apple