Interessant:

MicroSD-geheugenkaart tegen telefoontaps

nieuws 30 november 2010 om 14:25

Het Duitse beveilingsbedrijf Giesecke & Devrient ontwikkelt een microSD-geheugenkaart waarmee voorkomen kan worden dat telefoongesprekken worden afgeluisterd.

De "Mobile Security Card VE 2.0", zoals de microSD-kaart van Giesecke & Devrient officieel heet, bevat een zogenaamde "cryptocontroller". Hiermee worden mobiele telefoongesprekken beveiligd door middel van encryptie en de vaste gebruiker(s) worden ermee herkend.

De "VE" in "Mobile Security Card VE 2.0" staat voor "Voice Edition" en slaat uiteraard op het gegeven dat telefoongesprekken ermee te beveiligen zijn. De bijzondere microSD-kaart biedt 2GB opslagruimte en is geschikt voor Windows Mobile, BlackBerry, Symbian, Android of Linux. Uiteraard moet de telefoon wel een microSD-kaartslot hebben. Giesecke & Devrients Security Card heeft verder een speciale PIN-code ter beveiliging die de gebruiker elke keer moet invoeren om beveiligde gesprekken te kunnen voeren.

Giesecke & Devrients Security Card is in eerste instantie bedoeld voor bedrijven die absoluut niet willen dat hun telefoongesprekken worden afgeluisterd. De eerste commerciele exemplaren van de beveiligde microSD-kaart komen begin 2011 op de markt.

De encryptiemethode ter beveiliging van mobiele telefoons is bekend van de BlackBerry. Verschillende landen wilden dit jaar zelfs een BlackBerry-verbod omdat de toestellen bijna niet zijn af te luisteren. In Nederland worden jaarlijks overigens ook duizenden mobiele nummers afgetapt.

Cellular-news