Interessant:

Cowon 3D: 3D-mediaspeler zonder 3D-bril

nieuws 30 november 2010 om 10:36

De Koreaanse technologiefabrikant Cowon komt met de Cowon 3D, een 4,8-inch mediaspeler met een 3D-display waarvoor geen speciaal 3D-brilletje is benodigd.

Nintendo kondigde dit jaar met de Nintendo 3DS een van de eerste handheld-producten aan met een 3D-display waarvoor geen speciale 3D-bril is benodigd. Cowon doet nu hetzelfde met de Cowon 3D, een mediaspeler die geschikt is voor het beluisteren van muziek, het bekijken van foto's en video's en het surfen op internet.

Cowon 3D
Cowon 3D

Op de Cowon 3D - in feite een 3D-uitvoering van de eerder uitgebrachte Cowon V5 - kan je video's in Full HD (1080p)-kwaliteit bekijken en middels HDMI is Cowons mediaspeler eenvoudig op een HD-televisie aan te sluiten. Ook de speler zelf levert prima geluid dankzij de ingebouwde speaker. Voor de beste draadloze internetervaring biedt de Cowon 3D WiFi-ondersteuning en Flash-support. De Cowon 3D draait op Windows CE 6.0 en komt met 32GB of 64GB geheugen dat uitbreidbaar is via een SD-kaartslot.

De 32GB-editie van de Cowon 3D kost ongeveer 330 euro en de 64GB-editie kost rond de 390 euro. Het is nog niet bekend of de Cowon 3D naar Nederland komt. De Japanse fabrikant Sharp heeft eveneens een 3D-telefoon in ontwikkeling waarvoor ook geen 3D-brilletje benodigd is.

Cowon