Interessant:

Mobieltjes wellicht kankerverwekkend

nieuws 28 oktober 2009 om 09:30

Veel en langdurig gebruik van mobiele telefoons kan mogelijk op latere leeftijd eerder leiden tot hersentumoren, aldus onderzoek van de World Health Organisation.

Hoewel de conclusie van het onderzoek van de World Health Organisation (WHO) nog niet definitief is, blijkt al wel dat er een "significant hoger risico" op een hersentumor is bij mensen die meer dan 10 jaar bellen met een mobiele telefoon.

Een Engelse dokter zegt dat voorzorgsmaatregelen belangrijk zijn "gezien het aantal studies dat uitwijst dat, hoewel beperkt, er een mogelijk effect is van radioactieve straling op de gezondheid".

Deense onderzoekers sloten in 2006 nog een verband tussen gsm-straling en hersentumoren uit. Ook een eerder Brits onderzoeksteam kwam tot deze conclusie. In 2002 oordeelde een Amerikaanse rechter nog dat er onvoldoende wetenschappelijk bewijs is dat mobieltjes hersenkanker veroorzaken. Niettemin bleek ook uit onderzoek van de Nederlandse Gezondheidsraad in 2009 dat "onschadelijke straling" toch schadelijk kan zijn.

Telegraph.co.uk