Interessant:

Samsung staakt productie Galaxy Note 7

nieuws 10 oktober 2016 om 09:56

Volgens het Koreaans persbureau Yonhap News Agency heeft Samsung de productie van de Galaxy Note 7 tijdelijk gestaakt. Afgelopen week was een rampweek voor Samsung met ten minste vier exploderende 'veilige' Galaxy Note 7 modellen.

Door de aanhoudende problemen met de Note 7 zijn er ook steeds meer providers en (r)etailers die het toestel niet willen gaan verkopen. Zo meldt MobileCowboys dat The Phone House vandaag de Note 7 nog niet gaat verkopen. Vandaag is de eerste dag dat het toestel in Nederland uitgeleverd wordt. In de Verenigde Staten zijn AT&T en T-Mobile gestopt met het omwisselen en het verkopen van de telefoon.

Samsung Galaxy Note7
Samsung Galaxy Note7

De Galaxy Note 7 wordt al vanaf het begin geplaagd door problemen. Meteen na de introductie kwamen er berichten binnen van ontbrandende toestellen. In eerste instantie leek de meegeleverde batterij het euvel. Samsung organiseerde daarop een grote vervangingsactie. Snel na de uitlevering van de veilige modellen verschenen er nieuwe berichten over ontbrandende 'veilge' telefoons.

De vraag is nu of er nog een toekomst is voor de Galaxy Note 7. Het toestel genereert zoveel negatieve publiciteit voor Samsung dat doorgaan met dit toestel niet verantwoord lijkt. Ook als de toestellen uiteindelijk veilig zijn zal elk incident breed worden uitgemeten in de pers, ook al ligt de schuld niet bij Samsung. Het toestel terugtrekken van de markt is echter weer een enorm gezichtsverlies.

CNBC