Interessant:

Verkoopdatum Samsung Galaxy Note7 uitgesteld

achtergrond 5 september 2016 om 12:04

Samsung heeft de verkoopdatum van de ontploffende Galaxy Note7 uitgesteld met een onbekend aantal dagen. De fabrikant wil eerst uitzoeken wat er aan de hand is en laat alle verkochte Note7's terugkomen naar de fabriek. In dit artikel laten we zien wat dat voor Nederland betekent.

Wat is er mis met de Note7?

Samsung kampt met batterijproblemen bij de Galaxy Note7. In de afgelopen weken zijn er 35 meldingen geweest van accuproblemen bij gebruikers. De accu van de Note7 kan bij het (snel)laden zo warm worden dat het in brand kan vliegen of zelfs ontploffen. Samsung heeft daarop besloten om de verkoop van de Note7 tijdelijk stil te leggen of uit te stellen. Het is nog niet bekend waardoor de problemen worden veroorzaakt. Mogelijk ligt er een verband met de snellaadoptie via USB-C. Snelladen is namelijk niet mogelijk in het USB-C protocol. Andere fabrikanten met USB-C snellaadopties hebben overigens geen problemen met ontploffende accus's. Mogelijk is er sprake van een ontwerpfout of is een (klein) gedeelte van de accu's defect. Dit is de eerste terugroepactie van Samsung voor een mobiel product in de geschiedenis van het Koreaanse bedrijf. "We begrijpen dat dit ongemak veroorzaakt in de markt. We zetten deze stap om ervoor te zorgen dat Samsung producten van de hoogste kwaliteit blijft leveren aan klanten. We doen er alles aan om de Samsung Galaxy Note7 alsnog zo snel mogelijk te leveren.” aldus Samsung in een korte persverklaring.

Wat betekent dat voor Nederland?

In Nederland zou de Samsung Galaxy Note7 op 9 september in de verkoop staan, wat overigens al later was door leveringsproblemen. De verkoopstart is door Samsung Nederland tot nader order uitgesteld. “Op 1 september 2016 zijn er wereldwijd 35 gevallen gemeld. Samen met onze leveranciers doen we grondig onderzoek om mogelijk beschadigde accu’s te identificeren. Omdat de veiligheid van onze klanten een absolute prioriteit is voor Samsung, is besloten dat de verkoopdatum van de Galaxy Note7, die op 9 september stond, uitgesteld wordt.” aldus Samsung in dezelfde verklaring.

Samsung Galaxy Note7
Samsung Galaxy Note7

Wat betekent dat voor pre-orders?

Als je een pre-order hebt geplaatst voor de Note7 moet je dus nog langer wachten op je nieuwe toestel. Hoe lang precies is op dit moment niet bekend. Als compensatie biedt Samsung een 128 GB geheugenkaartje. "In Nederland is de Galaxy Note7 nog niet verkrijgbaar. Klanten die de Galaxy Note7 vooruit hebben besteld, krijgen vanwege de vertraging een geheugenkaart van 128 GB bij hun toestel geleverd.” aldus Samsung.

portablegear.nl