Interessant:

Samsung Galaxy Note7 vanaf 10 oktober in Nederland

nieuws 22 september 2016 om 13:17

Na een uitstel van meer dan een maand gaat Samsung vanaf maandag 10 oktober de Galaxy Note7 smartphone uitleveren. Tot nu toe is er geen enkele Note7 in Nederland verkocht. Vanwege problemen met de accu werd de verkoop van het toestel uitgesteld.

De Samsung Galaxy Note7 werd vorige maand geintroduceerd. Vrij snel bleek echter dat het toestel te kampen had met batterijproblemen. Uit tal van landen kwamen meldingen binnen van ontploffende of ontbrandende toestellen. Samsung lanceerde daarop een vrijwillge terugroepactie en besloot het toestel in Nederland later op de markt te brengen.

Samsung Galaxy Note7
Samsung Galaxy Note7

Klanten die een Galaxy Note7 ontvangen, omdat ze zich vooraf hebben ingeschreven, krijgen als compensatie voor het wachten een geheugenkaart van 128GB toegestuurd. Daarnaast krijgen alle nieuwe Galaxy Note7 toestellen een software-update, waardoor een groen batterij-icoontje in de statusbalk te zien is als bewijs voor de batterijveiligheid van het toestel. Ook op de verpakkingen van de Galaxy Note7 toestellen komt een zwarte icoontje dat aantoont dat het om een nieuw toestel gaat. Nederlandse gebruikers die de Galaxy Note7 in een ander land hebben gekocht zijn door Samsung benaderd om het toestel in te ruilen.

Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Electronics Benelux, zei in een toelichting: “De hoge kwaliteitsstandaarden van Samsung hebben helaas niet kunnen voorkomen dat er zich 35 incidenten met batterijen hebben voorgedaan in internationale markten. Dat spijt ons. Samsung neemt zijn verantwoordelijkheid en doet er, als marktleider, alles aan om klanten zo snel mogelijk te voorzien van een gegarandeerd veilig toestel. In Nederland zullen de eerste nieuwe Galaxy Note7 toestellen geleverd worden aan klanten die al een pre-order geplaatst hadden. Gezien het enorme logistieke proces voor de vervanging en de levering van nieuwe toestellen, zijn we vandaag nog niet in staat een definitieve introductiedatum van de Galaxy Note7 in Nederland te communiceren. We doen er alles aan om zo snel mogelijk genoeg veilige Galaxy Note7 toestellen beschikbaar te hebben en het vertrouwen in Samsung te herstellen.”

portablegear.nl