Interessant:

Vakantietips 2011: outdoor-gadgets

topproducten 29 juli 2011 om 11:16

Op vakantie krijgen mobieltjes en camera's heel wat te verduren, gelukkig zijn er ook robuuste modellen! PortableGear zet vijf recente outdoor-gadgets op een rij.

In dit overzicht vind je twee robuuste telefoons (de Samsung B2710 en de Motorola Defy), twee robuuste camera's (de Pentax Optio WG-1 en de Olympus Mju TOUGH TG-810) en een outdoor-navigatiesysteem (de Garmin nuvi 550).

De Samsung B2710 (ook bekend als de Solid Immerse of de Xcover 271) is een basistelefoon met IP67-certificatie. Deze certificatie garandeert dat het toestel bestand is tegen schokken, stof water. Je kan de B2710 een half uur lang in 1 meter diep water houden en dan functioneert hij nog steeds. Avonturiers kunnen ook rekenen op aGPS, Google Maps en een digitaal kompas, zodat zij niet verdwalen. Bijzonder is dat de B2710 naast Bluetooth ook 3G/HSDPA ondersteunt voor snel mobiel internet onderweg. De B2710 heeft een standbytijd van 500 uur en beschikt verder onder meer over een 2 megapixel camera, FM-radio en een microSD-geheugenkaartslot. Een 3,5mm poort voor het aansluiten van standaard headsets ontbreekt. Met de Samsung B2100 en de Samsung E2370 heeft Samsung meer robuuste toestellen in het assortiment.

Samsung B2710 Solid Immerse
Samsung B2710 Solid Immerse

De Pentax Optio WG-1 is een robuuste camera met een 28mm groothoekens, een 2,7-inch display, een 5-voudige zoom, een HD-videorecorder en een 14-megapixel sensor. Daarnaast beschikt dit model beschikt over HDMI voor eenvoudige koppeling aan bijvoorbeeld een HD-televisie. De Pentax Optio WG-1 is bestand tegen druk van 100 kg, stofbestendig, waterproof tot 10 meter onder water, bestand tegen temperaturen tot -10░Celsius en tegen vallen tot 1,5 meter. De Optio WG-1 is leverbaar in een zwarte of een groen-gele uitvoering. Tevens is deze camera optioneel verkrijgbaar met GPS-ondersteuning. Als je voor het GPS-model kiest kan je foto's geotaggen, zodat je altijd weet waar ze je hebt genomen. De geo-tagdata kan je vervolgens eenvoudig koppelen met bijvoorbeeld Google Maps op een PC, zodat je aan de hand van je foto's kan laten zien waar je op avontuur geweest bent.

Pentax Optio WG-1
Pentax Optio WG-1

De Motorola Defy is de eerste robuuste Android (2.1)-smartphone die op de markt is gekomen. Net als de eerder genoemde Samsung B2710 heeft de Defy een IP67-certificatie, wat betekent dat het toestel waterbestendig is en bestand tegen schokken en stof. Het 3,7-inch touchdisplay is vervaardigd van het stevige en krasbestendige Gorilla Glass. De robuustheid betekent echter niet dat de Defy geen uitgebreide functionaliteiten heeft. Dankzij 3G/HSDPA, WiFi en applicaties voor Facebook en Twitter is de Defy ook prima geschikt voor mobiel internet op vakantie. Navigeren is mogelijk met aGPS en Google Maps. Met de 5-megapixel camera met LED-flitser maak je ook degelijke vakantiekiekjes. Met de Sony Ericsson Xperia active lanceert Sony Ericsson binnenkort ook een robuuste high-end Android-smartphone.

De Garmin nuvi 550 en nuvi 510 zijn robuuste en waterbestendige 3,5-inch navigatiesystemen die zowel geschikt zijn voor wandelaars, fietsers, autorijders, motorrijders als watersporters. Met het ingebouwde electronische kompas en een speciale geotag-applicatie behoort geocaching (digitaal schatzoeken) tot de mogelijkheden. Voor het bekijken van foto's zijn de nuvi 550 en 510 voorzien van een fotoviewer. Navigeren wordt vereenvoudigd dankzij een rijstrookassistent en de kaarten zijn uit te breiden via microSD.

Garmin nŘvi 550

De Olympus TOUGH TG-810 is een robuuste 14-megapixel camera die schok-, stof- en waterbestendig is en vallen tot 10 meter overleeft. Tevens is de TOUGH TG-810 bestand tegen temperaturen tot -10 graden Celsius. De LED-verlichting aan de voorzijde van de camera functioneert als een kleine zaklamp, wat erg handig kan zijn bij fotografie onder water waar het vaak erg donker is. Voor echte avonturiers beschikt de Olympus TOUGH TG-810 ook over ingebouwde GPS, een electronisch kompas en een manometer (voor het meten van water- of luchtdruk). Dankzij de TruePic III-processor, de 28mm groothoeklens, dubbele beeldstabilisatie en 5-voudige optische zoom maak je in de meest extreme omstandigheden mooie foto's. Met de TOUGH TG-810 kan je video's in 720p HD-kwaliteit opnemen en (ook onder onder water) 3D-foto's nemen. Middels HDMI is de camera eenvoudig op een HD-televisie aan te sluiten.

Olympus TOUGH TG-810
Olympus TOUGH TG-810

portablegear.nl