Interessant:

Overzicht stijvolle design mini-laptops

topproducten 16 mei 2009 om 08:00

Mini-laptops (of netbooks) zijn inmiddels in verschillende stijlvolle designs op de markt gekomen, met veel variatie in vorm en kleur. PortableGear zet ze op rij.

De HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition is een zeer stijlvolle en kleurrijke uitvoering van de HP Mini 1000. Deze editie van de netbook is speciaal ontworpen door de Chinees-Amerikaanse mode-icoon Vivienne Tam en is ge´nspireerd op haar "China chic"-stijl. De netbook volgt deze stijl met een glanzend rood design, vol vurige pioenrozen. Het briljante rode design is ook aan de binnenzijde van de mini-laptop terug te vinden. De HP Mini 1000 Vivienne Tam Edition met 10,1 inch scherm weegt slechts 1,1 kilogram en wordt geleverd wordt met een bijpassende geborduurde hoes die de netbook onderweg beschermt.

HP Mini 1000 Vivienne Tam
HP Mini 1000 Vivienne Tam

De Samsung N310 is een opvallende netbook met fraaie ronde vormen, die aan een stuk zeep doen denken. De N310 is ontworpen door de Japanse designgoeroe Naoto Fukasawam die bekendheid geniet door zijn 'casual' ontwerpen. De N310 is daarom niet alleen zeer fraai, maar ook erg handzaam met een gewicht van slechts iets meer dan 1,2 kilogram. Bijzonder aan dit netbook is dat hij ook beschikbaar is met een 6-cels accu, die maar liefst 11 uur achtereen energie biedt, zodat je er lange tijd achtereen op kan werken.

Samsung N310
Samsung N310

De Asus Eee PC S101 is Asus' eerste echte design-netbook in de populaire Eee PC-serie. Het model is erg fraai vormgegeven met scharnieren die afgewerkt zijn met kristal. Daarnaast kan je kiezen uit enkele bijzondere kleurschakeringen, namelijk bruin, champagne of grafiet. Uiteraard is de S101 zeer compact en licht: hij weegt precies een kilo, waardoor je hem simpel met je meedraagt. Een bijzonder extra is de bijgeleverde 30 GB Eee Storge, dat is een beveiligde internetopslag zodat je zonder zorgen je documenten kan opslaan.

Asus Eee PC S101
Asus Eee PC S101

De netbooks van Medion, zoals de Medion Akoya Mini E1210, zijn te koop bij verschillende winkelketens: online zijn ze moeilijker verkrijgbaar. Daarnaast verkoopt Medion ook andere goedkopere laptops bij ketens als de Aldi en de Bijenkorff, zoals de Medion Swarovski. Dit is een zeer compacte 12,1 inch laptop met een gewicht van slechts 1,9 kilogram, maar gezien zijn specificaties (waaronder een Intel Core 2 Duo-processor en cd/dvd-drive) is dit eigenlijk geen echte netbook meer te noemen. Ook de prijs ligt een stuk hoger dan van die van reguliere netbooks. Omdat de Medion Swarovski toch zeer compact is en is ingelegd met 300 (namaak) Swarovski-diamantjes in de vorm van een bloemetjesmotief en van het Medion-logo, past hij echter toch in ons lijstje design-laptops.

Medion Swarovski
Medion Swarovski

portablegear.nl