Interessant:

Garmin introduceert nuvi 465TF vrachtwagennavigatie

nieuws 15 mei 2009 om 14:54

Garmin heeft de nuvi 465TF geïntroduceerd, een speciaal navigatiesysteem voor vrachtwagens; de nuvi 465TF is verkrijgbaar vanaf het tweede kwartaal van 2009.

De nüvi 465TF kan worden geïntegreerd met telematicaoplossingen en is compatibel met bepaalde software applicaties van derden.

De nüvi 465TF heeft diverse profielen voor vrachtwagens en biedt extra mogelijkheden, zoals geavanceerde navigatie en hulp bij vrachtwagenspecifieke wegbeperkingen zoals hoogte, breedte, lengte, gewicht en gevaarlijke lading. De chauffeur hoeft alleen maar de gegevens over de vrachtwagen, zoals afmetingen en lading, in te stellen op de nüvi. Het toestel berekent daarna een route gebaseerd op het gekozen vrachtwagenprofiel en op basis van beschikbare kaartgegevens.

Garmin nuvi 465TF

Het nieuwe GPS-toestel is standaard uitgerust met gratis verkeersinformatie via Trafficmaster, zodat chauffeurs op de hoogte zijn van vertragingen en wegwerkzaamheden en deze kunnen ontwijken. Ook wordt de gebruiker door de nüvi gewaarschuwd voor truckspecifieke gevaren, zoals scherpe bochten, steile afdalingen en wegversmallingen, en kan hij 30 dagen gratis gebruik maken van Cyclops flitspalendatabase. De rijbaanassistent adviseert de chauffeur welke rijbaan hij het beste kan volgen. Een knooppuntbeeld zorgt ervoor dat hij ook op de hoogte is van aankomende knooppunten met de bijbehorende bewegwijzering. De nüvi 465 TF biedt verder de mogelijkheid om een route met meerdere stops samen te stellen, handig voor het berekenen van de meest efficiënte route via diverse afleverpunten.

Garmin nuvi 465TF

De nüvi 465TF heeft een aanraakscherm met hoge resolutie en een diagonaal van bijna 11 centimeter. Daardoor is deze nüvi goed af te lezen vanaf de bestuurdersplaats van de vrachtwagen. Het apparaat kan werken op een 12 of 24 volt aansluiting. Het toestel is voorgeprogrammeerd met gedetailleerde wegenkaarten van het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa, biedt 3D kaartweergave of 2D overzichtsbeeld en geeft de snelheidslimieten van de hoofdwegen weer. Verder spreekt de nüvi 465TF straatnamen uit, zodat gebruikers afslag-voor-afslag gesproken aanwijzingen ontvangen. Via Bluetooth kan er handsfree gebeld worden via compatibele GSM's. De nüvi stelt automatisch de tijd in aan de hand van de tijdzone waarin het apparaat zich bevindt en beschikt over een "Waar ben ik?"-functie. Hierdoor kan het toestel de dichtstbijzijnde locale (hulp)diensten weergeven.

De Garmin nüvi 465TF zal in het tweede kwartaal van 2009 beschikbaar zijn met kaarten van Groot-Brittanië en Noord-Ierland. De uitbreiding naar het Europese wegennet staat gepland voor het vierde kwartaal van 2009. De verwachte consumentenadviesprijs van het toestel zal 499 euro bedragen. TomTom heeft overigens ook vrachtwagennavigatie beschikbaar, TomTom WORK. Truckers hebben sinds vorig jaar ook een eigen mobiel netwerk.

portablegear.nl