Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:

Hoe zet ik mijn WhatsApp over naar een andere Android telefoon?

tips 17 maart 2016 om 13:52

Als je een nieuwe telefoon gaat gebruiken wil je natuurlijk wel je WhatsApp berichten meenemen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. In dit artikel helpt PortableGear je op weg.

Je kan je chatgeschiedenis op twee manieren overzetten. Je kan een lokale backup gebruiken of een backup van je Google Drive. Voor dat je gegevens gaat overzetten is het zaak een backup te maken van je WhatsApp-geschiedenis. Ga hiertoe naar Menu > Instellingen > Chats en oproepen. Door op de knop back-up te drukken maak je een backup van je chat-geschiedenis. Het is wel van belang om op de nieuwe telefoon WhatsApp pas te installeren als je de chat-geschiedenis hebt overgezet.

WhatsApp backup instellingen
WhatsApp backup instellingen

Overzetten via lokale back-up

  • Als je een externe SD-kaart hebt, kan je eenvoudig de chat-geschiedenis naar je nieuwe telefoon verhuizen door de SD-kaart in de nieuwe telefoon te stoppen.
  • Heb je geen externe SD-kaart, dan staat de geschiedenis op het interne geheugen van je telefoon (bijvoorbeeld /WhatsApp/ of /sdcard/WhatsApp/. Kopieer de complete directory naar je computer. Sluit nu de nieuwe telefoon aan en kopieer de complete directory naar de nieuwe telefoon.
  • Installeer WhatsApp op de nieuwe telefoon.
  • Tijdens het installeren vind WhatsApp je backup en krijg je de mogelijkheid deze te herstellen. Als WhatsApp niet vraagt om de berichten te herstellen is er iets niet goed gegaan in bovenstaande stappen. Je kan de gehele procedure opnieuw doorlopen door WhatsApp te verwijderen en opnieuw te installeren. Kijk voordat je WhatsApp verwijdert in welke directory WhatsApp zijn gegevens opslaat op de nieuwe telefoon. Dit is ook de directory die je zelf moet gebruiken.

Overzetten via Google Drive

Je WhatsApp-geschiedenis overzetten van Google Drive is veruit de makkelijkste manier. Op de nieuwe telefoon dien je allereerst het Google account van je oude telefoon te installeren. Vervolgens installeer je WhatsApp. WhatsApp vraagt dan of je de backup uit Google Drive wil installeren. Door op de groene knop te drukken wordt je geschiedenis overgezet.'

WhatsApp geschiedenis herstellen via Google Drive
WhatsApp geschiedenis herstellen via Google Drive

Let op

  • Het is niet mogelijk om WhatsApp berichten over te zetten van Apple naar Android of andersom.
  • Je kan alleen je geschiedenis verhuizen als je 06-nummer niet gewijzigd is.

portablegear.nl