Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 2.1
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto T-Mobile Pulse 1 Foto T-Mobile Pulse 2 Foto T-Mobile Pulse 3

Inleiding

De T-Mobile Pulse is T-Mobile's variant van de Huawei U8220. Dit is een smartphone met Google's Android-besturingssysteem en met een 3,5" touchscreen-display. Ook wat betreft andere specificaties is de Pulse goed voorzien met HSDPA, WiFi, GPS en een 5 megapixel camera. De Pulse wordt T-Mobile's derde Android-telefoon in Nederland, na de T-Mobile G1 en de T-Mobile G2 Touch. Op het Mobile World Congress in februari 2010 werd een compacte editie van de Pulse aangekondigd: de T-Mobile Pulse Mini.

Apparaat & afmetingen

De T-Mobile Pulse is een Android-smartphone van Huawei en T-Mobile met een gewicht van 130 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,60 x 6,30 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 240 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De T-Mobile Pulse is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Bel- & datafuncties

De T-Mobile Pulse ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Pulse kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de T-Mobile Pulse kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De T-Mobile Pulse heeft 192 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Pulse heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de T-Mobile Pulse kan je zowel audio (MP3, AAC+ en WAV) als video (MP4, H.263 en H.264) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De T-Mobile Pulse heeft een ingebouwde camera met een 3.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De T-Mobile Pulse is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels. De T-Mobile Pulse draait op Android 2.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.1 Eclair verschilt niet veel van Android 2.0, al is de snelheid van de prestaties nog wat opgevoerd. Android 2.0/2.1 biedt verder een flinke update ten opzichte van voorgaande Android-edities. Deze versie is sneller, ondersteunt meer schermgroottes en -resoluties en heeft een verbeterd virtueel toetsenbord en. Vanaf deze editie kan je verder rekenen op ondersteuning van Bluetooth 2.1, HTML5 en Microsoft Exchange. Cameramobieltjes kunnen vanaf deze editie rekenen op digitale zoom. Voor Android 2.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen T-Mobile Pulse

Van de T-Mobile Pulse staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De T-Mobile Pulse is door 6bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees in het T-Mobile Pulse testoverzicht de testen

Specificaties T-Mobile Pulse

Algemeen
ProductT-Mobile Pulse
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen116,0 x 63,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 2.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag192 MB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB