Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 1.5
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
CameraNee
Foto T-Mobile G2 Touch 1

Inleiding

De T-Mobile G2 Touch is T-Mobile's equivalent van de HTC Hero, net zoals de T-Mobile G1 het equivalent was van de HTC G1 Dream. De T-Mobile G2 Touch is dan ook net als de HTC Hero een smartphone met het Android-besturingssysteem van Google. Ook verder heeft de G2 Touch dezelfde specificaties als de Hero. Denk daarbij aan een 5 megapixel camera, 3G/HSDPA, WiFi, GPS, ondersteuning van Microsoft Exchange en een volledig multitouch-touchscreen. In tegenstelling tot de G1 is er geen fysiek uitschuifbaar qwerty-toetsenbord meer aanwezig.

Apparaat & afmetingen

De T-Mobile G2 Touch is een Android-smartphone met een gewicht van 135 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 11,20 x 5,60 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 480 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 750 uur. De T-Mobile G2 Touch is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

Bel- & datafuncties

De T-Mobile G2 Touch ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de G2 Touch kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. De snelheid van HSDPA heft het verschil tussen thuis en onderweg op. Met de T-Mobile G2 Touch kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De T-Mobile G2 Touch heeft 118 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De G2 Touch heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Met de T-Mobile G2 Touch kan je zowel audio (MP3, AAC, AAC+, AAC-LC en AMR-NB) als video (MPEG4, H.263, H.264 en WMV) bestanden mobiel luisteren en bekijken.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De T-Mobile G2 Touch is uitgerust met een TFT kleurenscherm (16.777.216 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieën voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 320 pixels. De T-Mobile G2 Touch draait op Android 1.5. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.5 Cupcake is in 2009 uitgekomen en is de eerste volwaardige Android-editie. Vanaf deze editie biedt Android onder meer een verbeterde Bluetooth-support en de mogelijkheid om video's en foto's direct vanaf je |Merk| |Product| te uploaden naar YouTube of Picasa. Let op: Android 1.5 ondersteunt niet de populaire apps Angry Birds en WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen T-Mobile G2 Touch

Van de T-Mobile G2 Touch staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De T-Mobile G2 Touch is door één bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het T-Mobile G2 Touch testoverzicht de test

Specificaties T-Mobile G2 Touch

Algemeen
ProductT-Mobile G2 Touch
Aankondiging2009
Verkoopstart2009
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen112,0 x 56,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 1.5
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag118 MB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB