Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 3.1
Opslag MB
Scherm5,5" (206 ppi)
CameraNee
Foto Sony S2 1 Foto Sony S2 2 Foto Sony S2 3 Foto Sony S2 4 Foto Sony S2 5

Inleiding

De Sony Tablet P (S2) is een tablet met twee 5,5-inch displays, die je dicht kan vouwen. Bijzonder is dat dit dual-scherm gebruikt kan worden als ÚÚn groot beeldscherm of voor verschillende functies. Op het bovenste scherm kan je bijvoorbeeld video kijken terwijl op het onderste scherm de afspeelknoppen worden weergegeven. Of je controleert op het bovenste scherm je e-mail, terwijl het onderste functioneert als toetsenbord. De Sony S2 draait op Android 3.0 en ondersteunt WiFi en 3G/4G voor snel mobiel internet. Video's en muziek voor de Sony S2 vind je via Sony's Qriocity-mediaplatform. Tevens kan je op deze tablet PlayStation 1-games spelen, die zijn te downloaden via PlayStation Suite. Tegelijkertijd met de Sony S2 is de Sony Tablet S (met een 9,4-inch display) geintroduceerd. In de Tablet P-serie zijn de Sony SGPT211 Tablet P en de Sony SGPT212 Tablet P (beide met 4GB, 3G + WiFi) verkrijgbaar. Zie voor meer informatie aldaar.

Apparaat & afmetingen

De Sony S2 is een tablet met twee 5,5-displays met een gewicht van 372 gram. De afmetingen van het tablet zijn 18,00 x 15,80 x 1,40 centimeter.

Hardware

De Sony S2 draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 4 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 512 MB. De maximale resolutie van het 5,5\" scherm is 1024 x 480 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de S2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de S2 in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Sony S2 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Sony S2 draait op Android 3.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor tablets. Android 3.1 is een kleine update ten opzichte van 3.0. Deze versie biedt onder meer de mogelijkheid om het formaat van widgets om het homescreen te wijzigen en ondersteuning van externe USB-apparaat, zoals toetsenborden, muizen en joypads. Voor Android 3.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Sony S2

Van de Sony S2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Sony S2 beschikbaar.

Specificaties Sony S2

Algemeen
ProductSony Tablet P
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht372 gram
Afmetingen180,0 x 158,0 x 14,0 mm
IP codering
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSAndroid 3.1
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Opslag4 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm5,5" (206 ppi)
Resolutie1.024 x 480px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
CameraNee
Flits
SelfiecameraNee
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
VerbindingNee