Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,6" (154 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Yendo 1 Foto Sony Ericsson Yendo 2 Foto Sony Ericsson Yendo 3 Foto Sony Ericsson Yendo 4 Foto Sony Ericsson Yendo 5 Foto Sony Ericsson Yendo 6

Inleiding

De Sony Ericsson Yendo is de eerste full-touch telefoon in de Walkman-serie van Sony Ericsson. Het toestel heeft een 2,6-inch touchscreen en ondersteunt net als de Sony Ericsson XPERIA X10 de zogenaamde vierhoeksbediening: in alle hoeken van het scherm kan je hiermee snel opties selecteren. Aangezien het een budgetvriendelijke mid-range telefoon betreft zijn de specificaties van de Sony Ericsson Yendo bescheiden. Zo ontbreekt WiFi en 3G/HSDPA-ondersteuning; in plaats daarvan moet je het doen met het tragere GPRS. Wel zijn er speciale applicaties waarmee je direct toegang hebt tot Twitter en Facebook. Ook het interne geheugen is met 5MB beperkt (wel uitbreidbaar via microSD). Dankzij de 3,5mm poort is elke standaard headset op de Yendo aan te sluiten. De Sony Ericsson Yendo is verkrijgbaar in het zwart, blauw, groen, oranje, roze, paars, rood, zilver, wit of geel. Tegelijkertijd met de Yendo werd de Sony Ericsson Cedar aangekondigd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Yendo is een full-touch Walkman-telefoon met een gewicht van 81 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 9,40 x 5,20 x 1,60 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 210 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 312 uur. De Sony Ericsson Yendo is verkrijgbaar in de kleuren rood, roze, roze, , groen, blauw, zwart, geel en grijs.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Yendo ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Yendo kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de Sony Ericsson Yendo kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De Sony Ericsson Yendo heeft 5 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Yendo heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Multimedia

Met de Sony Ericsson Yendo kan je zowel audio (MP3 en AAC) als video (MPEG4) bestanden mobiel luisteren en bekijken. De Yendo is voorzien van een ingebouwde FM radio en een voicerecorder. De Sony Ericsson Yendo heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de telefoon vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De Sony Ericsson Yendo is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor telefoons. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Yendo

Van de Sony Ericsson Yendo staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Yendo is door 2bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 4,1. Lees in het Sony Ericsson Yendo testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Yendo

Algemeen
ProductSony Ericsson Yendo
Aankondiging2010
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht81 gram
Afmetingen94,0 x 52,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen970 mAh
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 720 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag5 MB + microSD
Scherm
Scherm2,6" (154 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB