Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSToesteleigen
Opslag MB
Scherm2,2" (175 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto Sony Ericsson Cedar 1 Foto Sony Ericsson Cedar 2 Foto Sony Ericsson Cedar 3 Foto Sony Ericsson Cedar 4 Foto Sony Ericsson Cedar 5 Foto Sony Ericsson Cedar 6

Inleiding

De Sony Ericsson Cedar is een traditioneel model in de milieuvriendelijke GreenHeart-serie. Wel is de Cedar vormgegeven volgens de 'human curve'-filosofie van Sony Ericsson, waardoor het toestel prettig in de hand ligt. Bovendien is de connectiviteit van de Cedar zeer goed met ondersteuning van 3G/HSDPA, Exchange ActiveSync push e-mail en modemconnectiviteit. Ook zijn er speciale netwerkapps voor Facebook, Twitter en Facebook. De specifcaties van het toestel zijn verder bescheiden met een 2 megapixel camera, een 2,2-inch TFT-display, Bluetooth en FM-radio. De Sony Ericsson Cedar komt in het zwart-zilver of rood-zilver. Tegelijkertijd met de Cedar werd de Sony Ericsson Yendo geintroduceerd.

Apparaat & afmetingen

De Sony Ericsson Cedar is een milieuvriendelijke telefoon met een gewicht van 84 gram. De afmetingen van de telefoon zijn 11,1 x 4,9 x 1,6 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 296 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 475 uur. De Sony Ericsson Cedar is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood en zilver.

Bel- & datafuncties

De Sony Ericsson Cedar ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Cedar kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de Sony Ericsson Cedar kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Cedar heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets).

Scherm, camera & bediening

De Sony Ericsson Cedar heeft een ingebouwde camera met een 2,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. De Sony Ericsson Cedar is uitgerust met een TFT kleurenscherm (262.000 kleuren). TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 302 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De Sony Ericsson Cedar heeft een door Sony Ericsson zelf ontwikkeld besturingssysteem.

Prijzen en beoordelingen Sony Ericsson Cedar

Van de Sony Ericsson Cedar staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Sony Ericsson Cedar is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,5. Lees in het Sony Ericsson Cedar testoverzicht de testen

Specificaties Sony Ericsson Cedar

Algemeen
ProductSony Ericsson Cedar
Aankondiging2010
Verkoopstart2010
Design
Kleuren

Gewicht84 gram
Afmetingen111,0 x 49,0 x 16,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSToesteleigen
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
KloksnelheidOnbekend
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
OpslagOnbekend + microSD
Scherm
Scherm2,2" (175 ppi)
Resolutie240 x 302px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
SelfiecameraNee
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB