Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord
Interessant:
Grote foto
Komt in Q2
OSAndroid 8.1
Opslag MB
Scherm6,3" (409 ppi)
Camera13,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy M20 1 Foto Samsung Galaxy M20 2 Foto Samsung Galaxy M20 3 Foto Samsung Galaxy M20 4 Foto Samsung Galaxy M20 5 Foto Samsung Galaxy M20 6

Inleiding

De Samsung Galaxy M20 is een interessante entry level smartphone die in eerste instantie in India op de markt is verschenen (januari 2019). De Galaxy M20 heeft een fors 6,3-inch scherm, een enorme accu van 5.000 mAh, twee goede (enkelvoudige) camera's en een krachtige kern, bestaande uit een octacore processor, 3 / 4 GB RAM en 32 / 64 GB opslaggeheugen. Aan de onderzijde van het toestel vind je een USB-C oplaadpoort en een aparte 3,5-mm koptelefoonaansluiting. Minpunt is dat het toestel bij lancering draait op Android 8.1 en niet op het sinds lange tijd verkrijgbare Android 9. Het is nog niet bekend of en wanneer het toestel een upgrade naar Android 9 krijgt.

Besturingssysteem Samsung Galaxy M20

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android O (of Android 8.0 Oreo) biedt een aantal verbeteringen ten opzichte van de vorige versies. Net als in Android 7 kan je gemakkelijk meerdere apps tegelijkertijd draaien. Op smartphones en tablets kan je twee apps naast elkaar draaien in split-screen modus. Google heeft veel aandacht besteed aan de notificaties in Android Oreo. Gebruikers krijgen een direct reply mogelijkheid, om zonder het notificatiescherm te verlaten een antwoord te typen en te versturen. In Android 8 heb je ook meer controle over je notificaties. Zo kan je bijvoorbeeld instellen om wel notificaties te krijgen bij binnenlands nieuws, maar niet van sportnieuws. Of wel notificaties van reguliere appjes, maar niet van groepsapps. Ook kan je notificaties tijdelijk onderdrukken om ze na bijvoorbeeld een kwartier weer te laten verschijnen. Nieuw zijn ook de notification dots. Dit zijn arceringen van de app-icoontjes als er een notificatie is. Zo zie je dus direct dat je er bijvoorbeeld een nieuwe Facebook-update is. Nieuw is ook picture-in-picture (PIP). Deze techniek, bekend van televisies, geeft je de mogelijkheid om video's in een klein gedeelte van het scherm af te beelden. In de tussentijd kan je werken op je toestel. De video kan je op elke plek van het scherm neerzetten. Door de video uit beeld te schuiven, stop je het afspelen van de video. Een weinig zichtbare, maar wel belangrijke verbetering tot slot, is Google Play Protect, een virus scanner voor Android apps. Google poogt met deze virus-scanner de hoeveelheid malware op Google Play terug te dringen. Indien Play Protect problemen signaleert zal de betreffende app geblokkeerd of zelfs verwijderd worden.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy M20

Van de Samsung Galaxy M20 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy M20 is door ÚÚn bron getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees in het Samsung Galaxy M20 testoverzicht de test

Specificaties Samsung Galaxy M20

Algemeen
ProductSamsung Galaxy M20
Aankondiging2019
VerkoopstartVerwacht in Q2
Design
Kleuren

Gewicht186 gram
Afmetingen156,4 x 74,5 x 8,8 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen5.000 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 8.1
CPU/Geheugen
ProcessorSamsung Exynos 7904
Kloksnelheid8 core (max 1,6 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm6,3" (409 ppi)
Resolutie1.080 x 2.340px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera13,0 megapixel
Aantal camera'sNee
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G+/LTE Adv
DualSIM
VerbindingUSB-C