Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag MB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Fame 1 Foto Samsung Galaxy Fame 2 Foto Samsung Galaxy Fame 3 Foto Samsung Galaxy Fame 4 Foto Samsung Galaxy Fame 5

Inleiding

De Samsung Galaxy Fame (S6810) is een Android 4.1-smartphone voor jongeren.†In het 3,5-inch touch-toestel komen een stijlvol design en snelheid samen. Met een 5-megapixel camera kun je al je dagelijkse belevenissen vastleggen. Het delen van content is met de Galaxy Fame is eenvouding dankzij NFC en Bluetooth 4.0. Via S-Beam deel je eenvoudig content met andere Samsung smartphones. Daarvoor hoef je alleen maar de twee smartphones op elkaar te leggen. De Galaxy Fame maakt gebruik van de TouchWiz-interface en ondersteunt een zogenaamde intuÔtieve 'motion gebruikersinterface'. Als je de smartphone schudt, ververs je widgets en andere content automatisch. Als je even niet in de gelegenheid bent om een binnenkomend gesprek te beantwoorden, leg je de smartphone gewoon op z'n kop en stopt de beltoon direct. De Galaxy Fame is daarnaast voorzien van 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), een VGA-webcam, WiFi, 3G/HSDPA en aGPS. Apps voor ChatON, Google Maps, Gmail, YouTube en Google+ zijn voorgeinstalleerd. Meer apps vind je in de Google Play Store. Dit toestel is ook verkrijgbaar als dual-sim model onder de naam Galaxy Fame DUOS. Tegelijkertijd met dit model is de (3,3-inch) Samsung Galaxy Young geintroduceerd.

Specificaties

De Samsung Galaxy Fame is voorzien van een 1 GHz ARM Cortex-A9 processor met 512 MB RAM. De Samsung Galaxy Fame heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.300 mAh. Met de Galaxy Fame kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Fame is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 320 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieŽn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. De Galaxy Fame is verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Fame draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De |Merk| |Product| ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Fame

Van de Samsung Galaxy Fame staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Fame is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,3. Lees in het Samsung Galaxy Fame testoverzicht de testen

Specificaties Samsung Galaxy Fame

Algemeen
ProductSamsung Galaxy Fame
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht121 gram
Afmetingen113,0 x 62,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorARM Cortex-A9
Kloksnelheid0 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie480 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera0,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB