Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus OM-D E-M10 1 Foto Olympus OM-D E-M10 2 Foto Olympus OM-D E-M10 3 Foto Olympus OM-D E-M10 4

Inleiding

De Olympus OM-D E-M10 systeemcamera biedt de beeldkwaliteit, klassieke vormgeving en hoge autofocussnelheid van de E-M5 met de krachtige mogelijkheden van de E-M1- alles in een compacte en volledig metalen behuizing. In tegenstelling tot veel spiegelreflexcamera's die vaak om gewicht te besparen van plastic worden gemaakt, is de E-M10 vervaardigd uit een volledig metalen behuizing met de fraaie en solide afwerking van een topmodel. De TruePic VII haalt het beste uit de geavanceerde optische elementen van de camera. De uitstekende beeldkwaliteit is tevens te danken aan de ingebouwde 3-assige beeldstabilisator die is gebaseerd op het 5-assige systeem van de E-M5 en E-M1. De E-M10 biedt nog meer kenmerken van de E-M5 die het fotograferen vergemakkelijken. Zo is de grote en snelle elektronische zoeker met 1,44 miljoen pixels ideaal bij het bepalen van de compositie. Dankzij de Adaptive Brightness Technology worden zowel donkere als lichte scčnes precies zo weergegeven als ze met het blote oog worden waargenomen. Bij de E-M10 kan je met de 'Creative Control'-functie eenvoudig de compositie, scherpstelling, toon en kleur aanpassen in de zoeker, waarbij het effect van de wijzigingen kan worden beoordeeld voordat de daadwerkelijke opname wordt gemaakt. Tezamen met de FAST AF-functie en repeterende opnamemodus zorgt dat ervoor dat de E-M10 ook geschikt is voor het vastleggen van snelbewegende onderwerpen. FAST AF is Olympus' snelste AF-systeem ooit en werkt met 81 scherpstelpunten die het hele beeld beslaan. Ook wordt er gebruik gemaakt van de 'Small AF Target'- en 'Super Spot AF'-standen die het mogelijk maken om in te zoomen en scherp te stellen op hele kleine delen binnen het kader. Behalve over een pop-up flitser en een verstelbaar 3-inch touchscreen beschikt de E-M10 over een ingebouwde WiFi-voorziening zodat hij direct kan communiceren met compatibele smartphones, en foto's direct kan doorsturen naar websites en sociale media. Ook kan de telefoon als afstandsbediening worden gebruikt zodat je de camera niet hoeft aan te raken bij bijvoorbeeld langere belichtingen. De Olympus E-M10 is compatibel met Micro Four Thirds-lenzen. Dit model is opgevolgd door de Olympus OM-D E-M10 Mark II.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De OM-D E-M10 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 0,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus OM-D E-M10

Van de Olympus OM-D E-M10 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus OM-D E-M10 is door 4bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees in het Olympus OM-D E-M10 testoverzicht de testen

Specificaties Olympus OM-D E-M10

Algemeen
ProductOlympus OM-D E-M10
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht396 gram
Afmetingen119,0 x 82,0 x 46,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 @ 30fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB