Interessant:
Grote foto
Gearchiveerd
Resolutie16,0 megapixel
ZoomNee
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 1 Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 2 Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 3 Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 4 Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 5 Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 6 Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 7 Foto Olympus OM-D E-M10 Mark II 8

Inleiding

De Olympus OM-D E-M10 Mark II is een Micro Four Thirds-systeemcamera met 5-assige beeldstabilisatie en een klassiek uiterlijk met veel switches en verchroomde dials voor een vlotte en eenvoudige bediening. Daarnaast beschikt de E-M10 Mark II over een grote, heldere elektronische OLED-zoeker, een verstelbaar 3-inch kantelbaar touchscreen en de mogelijkheid om 4K Time Lapse movies te maken. De in-body beeldstabilisatie werkt onafhankelijk van het gebruikte objectief en zorgt voor trillingsvrije en heldere opnames. In de 4K Time Lapse-modus leg je 999 beelden om de 5 seconden vast. Video's kan je in Full HD-kwaliteit opnemen en foto's zijn vast te leggen in RAW-formaat. Voor nog meer stabiliteit kan er gebruik gemaakt worden van de optionele Quick Release cameragrip. De TruePic VII-beeldprocessor, in combinatie met de 16-megapixel Live MOS-sensor, zorgt voor snelle opnames en verwerking. De 2,36 MP OLED elektronische zoeker (EVF) laat alle instellingen en settings zien en de impact van je instellingen wordt realtime getoond, alles met een zoekerveld van 100%. Via ingebouwde WiFi en de gratis Olympus OI.Share-app is het draadloos delen van foto's eenvoudig, evenals het op afstand bedienen van de camera via je smartphone of tablet. De Olympus OM-D E-M10 Mark II is compatibel met meer dan 40 Micro Four Thirds objectieven en een breed scala aan accessoires. Dit model volgt de originele Olympus OM-D E-M10 op.

Geheugen en connectivity

De grootte van het opslaggeheugen is onbekend. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Resolutie en lens

De OM-D E-M10 Mark II is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip. Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Om de camera te gebruiken heb je los verkrijgbare lenzen nodig. Deze lenzen bepalen ook je uiteindelijke zoomrange. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Olympus OM-D E-M10 Mark II

Van de Olympus OM-D E-M10 Mark II staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Olympus OM-D E-M10 Mark II is door 3bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,3. Lees in het Olympus OM-D E-M10 Mark II testoverzicht de testen

Specificaties Olympus OM-D E-M10 Mark II

Algemeen
ProductOlympus OM-D E-M10 Mark II
Aankondiging2015
Verkoopstart2015
Design
Kleuren

Gewicht390 gram
Afmetingen120,0 x 83,0 x 47,0 mm
SubtypeSysteemcamera
Waterdicht
Camera
Resolutie16,0 megapixel
ZoomrangeNee
ZoomNee
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 60p
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB