Interessant:

Samsung ST500 en ST550 met dubbele displays

nieuws 14 augustus 2009 om 10:00

Naast de zeer high-end Samsung ST1000 camera met WiFi heeft Samsung gisteren ook de ST500 en ST550 aangekondigd; beide zijn compactcamera's met touchscreen en een dubbel LCD-display.

Deze camera's beschikken over een 12,2 megapixel sensor en 27 mm Schneider-KREUZNACH groothoeklens met 4,6x optische zoom zorgen. Ook andere innovaties zijn aanwezig, zoals de Samsung Smart Gesture User Interface (UI) met ingebouwde Gravity-sensor. Hiermee kun je met één tik op het LCD-scherm aan de voorzijde de camera in de zelfportret-modus met Smile Detection zetten. Verder is er onder meer de Samsung Smart Recognition-technologie, waarmee 20 gezichten onthouden kunnen worden en die de scherpstelling en belichting op de meest gekozen gezichten automatisch aanpast. Tevens is het mogelijk om 720p HD-video's te maken, die je via een HDMI-poort direct op je HDTV of HD-monitor kan bekijken.

Samsung ST550

Het voornaamste verschil tussen de ST500 en ST550 is dat de laatste een iets groter 3,5" touchscreen-display heeft, waar de eerste het met een 3" touchscreen-display moet doen. Maar meest opmerkelijk aan beide camera's is uiteraard het dubbele LCD-display; zowel op de voor- als de achterzijde van de camera is er een display. Hierdoor is het mogelijk niet alleen foto's van mensen op je heen te maken, maar ook van jezelf. Op de persfoto's ziet het display op de voorzijde er wel een beetje nep uit - alsof het erop geplakt is. Waarschijnlijk waren er niet eerder betere productfoto's verkrijgbaar, dus is iemand creatief geweest met Photoshop.

De Samsung ST550 en ST500 zijn in Nederland vanaf augustus 2009 verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk € 349,- en € 299,-.

portablegear.nl