Interessant:

Samsung ST1000 met Wifi aangekondigd

nieuws 13 augustus 2009 om 20:07

Samsung introduceert met de ST1000 een 12,2 megapixel digitale camera, die via Wifi, DLNA en Bluetooth verbonden is met de rest van de wereld.

Naast de uitgebreide connectivity is de Samsung ST1000 ook voorzien van geo-tagging mogelijkheden, om precies bij te houden waar en wanneer je een foto hebt gemaakt. Wanneer je de foto's op het LCD-display bekijkt, verschijnt de plaatsnaam in beeld. Met het geïntegreerde PC-softwarepakket 'intelli-studio' kun je eenvoudig alle foto's op de camera bekijken, bewerken en bewaren. Ook kun je de foto's direct uploaden naar populaire mappingsites, zoals Google Earth en Google Maps.

Samsung ST1000

De Bluetooth- en WiFi-functionaliteit spreken voor zich. Kanttekening is dat de ST1000 geen verbinding met WiFi-netwerken kan maken waar verificatie vereist is. De DLNA (Digital Living Network Alliance) is een standaard om audiovideo-aparaten met elkaar te laten communiceren. Zo communiceert de Samsung ST1000 gemakkelijk met bijvoorbeeld een HDTV.

Qua camera is de ST1000 erg compleet. Met een 3,5 inch breedbeeld touchscreen display, een 5-voudige optische zoom en de mogelijkheid om 720p HD-video's op te nemen komen zowel foto- als filmliefhebbers aan hun trekken.

"De ST1000 is een camera waarmee je je belevenissen met iedereen kunt delen, waar je ook bent", zegt Martijn Ibes, Product Marketing Manager Digital Cameras van Samsung Electronics Benelux. "Nooit eerder heeft een camerafabrikant zoveel technologieën in één compacte digitale camera verwerkt. Je bepaalt zelf hoe, wanneer en waar je foto's wilt verspreiden. Geo-tagging houdt bij waar foto's zijn gemaakt. Bluetooth 2.0 en Wi-Fi zorgen ervoor dat foto's snel en makkelijk zijn te delen, zonder tussenkomst van een PC. Deze point-and-shoot-camera is een krachtpatser en legt de innovatielat voor concurrenten hoog. Samsung creëert met de ST1000 een nieuwe standaard waaraan alle concurrenten getoetst zullen worden."

De Samsung ST1000 is vanaf augustus 2009 verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van € 399.

portablegear.nl


Gerelateerde producten