Interessant:

KPN introduceert KPN OpReis

nieuws 3 juni 2009 om 13:03

Vanaf 1 juli worden lagere standaardtarieven voor bellen, gebeld worden en het versturen van een smsje in andere EU-landen van kracht; daarnaast biedt KPN ook KPN opReis aan, een gratis optie voor voordeliger bellen in het buitenland.

De afgelopen jaren zijn de tarieven voor bellen en sms'en vanuit andere EU-landen mede door Europese regelgeving flink omlaag gegaan. De standaardtarieven binnen de EU zijn vanaf 1 juli als volgt: bellen kost straks 51 cent (nu 55 cent), gebeld worden 23 cent (nu 26 cent) en een smsje versturen 13 cent (nu 55 cent). Een smsje ontvangen is gratis. Iedereen in de EU – dus alle mobiele klanten van KPN - profiteert automatisch van deze verlaagde tarieven; je hoeft er niets voor te doen.

KPN introduceert daarnaast per direct KPN OpReis. KPN OpReis is een gratis optie en biedt bij langere gesprekken nog voordeliger tarieven voor bellen en gebeld worden in andere EU-landen dan de standaardtarieven. Je betaalt per gesprek éénmalig een starttarief van 80 cent, en daarna 25 cent per minuut om te bellen of 10 cent als je gebeld wordt. Hoe hoe langer je belt, des te hoger het voordeel ten opzichte van de standaard EU-tarieven. Voor korte gesprekken zijn de standaardtarieven echter voordeliger. KPN OpReis zet je makkelijk aan of uit door het gratis nummer 1330 te bellen.

Vanaf 1 juli gaan ook de prijzen voor mobiel internet van KPN omlaag. Nu betaal je EUR 7,95 per MB voor 'data roaming' in andere EU-landen. Vanaf 1 juli betalen klanten met een KPN Surf & Mail Totaal abonnement voor internet op mobiel EUR 2,95 per MB. Iedereen met een Snel of Zeker Mobiel Internet abonnement voor op de laptop betaalt EUR 2,38 per MB. Voor alle andere klanten wordt EUR 3,95 per MB in rekening gebracht.

abo-vergelijk.nl