Interessant:

MWC trend 2: milieuvriendelijke mobieltjes

nieuws 17 februari 2009 om 13:27

Op het Mobile World Congress hebben verschillende grote fabrikanten (waaronder Samsung, LG en Motorola) hun betrokkenheid bij het milieu getoond door een milieuvriendelijke telefoon in hun nieuwe line-up te introduceren.

In de nieuwe line-up van Samsung was de Samsung Blue Earth te bewonderen, een telefoon die eruit ziet als een platte afgeronde kiezelsteen. De Blue Earth is de eerste telefoon met volledig touchscreen die wordt gevoed door zonne-energie; verder is deze telefoon vervaardigd uit de gerecyclede kunststof PCM, die wordt gewonnen uit waterflessen. Leuk is ook de 'eco-walk' functie die je stappen telt door middel van de ingebouwde stappenteller en berekent hoeveel CO2-uitstoot is bespaard door te lopen in plaats van de auto te gebruiken.

Samsung Blue Earth

Ook LG toonde een 'eco-telefoon' (vooralsnog bekend als de LG Eco Solar) die is vervaardigd uit milieuvriendelijk materiaal en zijn energie haalt uit zonne-energie. Ook kondigde het bedrijf aan 'groene' verpakking te gebruiken voor al zijn telefoons. Eerder introduceerde LG al een Bluetooth carkit op zonne-energie.

LG Eco Solar Phone

Motorola en Sonim toonden eveneens hun groene mobieltjes. De Motorola W233 RENEW werd eerder op de CES 2009 aangekondigd en was het eerste toestel dat volledig is gemaakt van gerecyclede waterflesjes. In de VS wordt de W233 standaard geleverd met een gefrankeerde retour-envelop om in de toekomst milieubewust afscheid te nemen van de telefoon. Een vierde aankondiging betrof de Sonim Landrover S1: een nieuwe robuuste telefoon van Sonim in samenwerking met autofabrikant Landrover. Naast zeer robuust is dit toestel ook goed voor milieu, aangezien hij deels vervaardigd is uit gerecyclede plastic flessen.

Wanneer deze milieuvriendelijke toestellen ook in Nederland verkrijgbaar zullen zijn, is nog even afwachten.

portablegear.nl