Interessant:

Top 5 milieuvriendelijke mobieltjes

topproducten 23 maart 2009 om 14:34

Een van nieuwste trends van 2009 zijn miilieuvriendelijke telefoons. PortableGear bekijkt vijf actuele milieuvriendelijke telefoons van verschillende fabrikanten.

De Samsung Blue Earth werd ge´ntroduceerd op het Mobile World Congress 2009 in Barcelona en is de eerste milieuvriendelijke telefoon met een touchscreen. De Blue Earth beschikt, naast een accu, ook over zonnecellen die genoeg energie leveren om een gesprek te voeren; dankzij de eco-modus verbruikt de Blue Earth sowieso weinig energie. Zowel het toestel, de verpakking als de oplader zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Het design van de Blue Earth symboliseert overigens een platte en fraai gevormde kiezelsteen. Bijzonder aan dit milieuvriendelijke toestel is verder een optie waarmee je kan bekijken hoeveel CO2-uitstoot je bespaard hebt door te lopen in plaats van met de auto te gaan.

Samsung Blue Earth
Samsung Blue Earth

De Nokia 3110 Evolve werd in december 2007 ge´ntroduceerd en is een van de toestellen die de trend zette voor 'groene' milieuvriendelijke telefoon. De Nokia 3110 Evolve lijkt veel op de standaard Nokia 3110, maar het verschil is dat deze editie van de telefoon van biologisch en 50% gerecycled materiaal gemaakt is. Ook de oplader is efficiŰnter; volgens Nokia verbruikt deze 94% minder energie dan de voorgeschreven norm. Het toestel is verder standaard uitgerust met onder meer FM-radio, Bluetooth en een 1,3 megapixel camera. Begin 2008 toonde Nokia ook de Nokia Remade, een prototype mobiele telefoon die voor 100 procent gemaakt is van gebruikt materiaal.

Nokia 3110 Evolve
Nokia 3110 Evolve

De Motorola W233 RENEW werd aangekondigd tijdens de CES 2009 in Las Vegas en is een van de eerste milieuvriendelijke mobieltjes van het Amerikaanse Motorola. De W233 RENEW is gemaakt van gerecyclede waterflesjes en is het eerste toestel op de markt dat volledig CO2-neutraal is. Een leuke aardigheid om te weten is dat de W233 RENEW in de Verenigde Staten standaard werd geleverd met een gefrankeerde recycle-envelop om in de toekomst milieubewust afscheid te nemen van de telefoon.

Motorola W233 RENEW
Motorola W233 RENEW

Net als de Samsung Blue Earth werd de LG Solar Phone voor het eerst getoond op het Mobile World Congress 2009. Het toestel kreeg nog geen officiŰle naam, maar werd bekend als de LG Eco Solar Phone. Dit toestel is vervaardigd uit milieuvriendelijk materiaal en beschikt over zonnepanelen waaruit hij zijn energie haalt. LG kondigde tegelijkertijd aan dat het 'groene' verpakking ging gebruiken voor al zijn telefoons; eerder introduceerde LG al een Bluetooth carkit op zonne-energie.

LG Solar Phone
LG Solar Phone

De Sonim Land Rover S1 is een van de robuuste telefoons in het assortiment van het Amerikaanse Sonim, dat onder meer ook de Sonim XP1 en Sonim XP3 voert. Net als deze modellen is de Land Rover bestand tegen schokken en stoten en is hij waterbestendig. Bijzonder is echter dat Sonim met de S1 ook aan het milieu heeft gedacht: het toestel is deels vervaardigd uit gerecyclede plastic flessen.

Sonim Land Rover S1
Sonim Land Rover S1

portablegear.nl