Interessant:

Opvouwbaar Bluetooth toetsenbord van MSI

nieuws 21 januari 2009 om 10:30

Fabrikant MSI - bekend van de Wind-netbooks - heeft een opvouwbaar toetsenbord ontworpen die je met Bluetooth op een smartphone kan aansluiten.

MSI is momenteel natuurlijk vooral bekend van de MSI Wind mini-laptops, maar de Taiwanese fabrikant produceert ook andere elektronica. Zo heeft de fabrikant de BK100 keyboard, een vernuftig toetsenbord dat je kan opvouwen en via Bluetooth op je smartphone kan aansluiten, op de markt gebracht.

MSI BK100 Bluetooth keyboard

Dankzij een slim systeem kan je het toetsenbord opvouwen en dus eenvoudig meenemen. Je hoeft dan tenminste niet op de kleine toetsen van je smartphone te tikken. Het BK100-toetsenbord maakt gebruik van twee AAA-batterijen en is compatibel met smartphones van Palm en verschillende Windows Mobile- en Symbian S60-telefoons.

MSI BK100 Bluetooth keyboard (uitgevouwen)

MSI BK100 Bluetooth keyboard (opgevouwen)

Het is niet bekend wanneer het toetsenbord in Nederland beschikbaar komt. In 2008 introduceerde het Nederlandse Polymer wel de Readius, een mobieltje met uitvouwbaar display. Ook was er in 2008 het concept van de Packet, een opvouwbaar mobieltje. Verder toonde BlackBerry eind vorig jaar een concept van een smartphone met uitvouwbaar toetsenbord.

Pocket-lint.co.uk