Interessant:

T-Mobile G1 vanaf 30 januari in de winkels

nieuws 20 januari 2009 om 09:44

Vanaf 30 januari is de T-Mobile G1, de eerste smartphone die draait op het Android-besturingssysteem van Google, ook verkrijgbaar in Nederland.

De T-Mobile G1 wordt lang niet door iedereen zo genoemd. Menigeen noemt het toestel de Android Phone, Google Phone, Google G1, HTC G1 of HTC Dream. Met al deze benamingen wordt echter altijd de T-Mobile G1 aangeduid.

De T-Mobile G1 is 's werelds eerste mobiele telefoon met het Android-besturingssysteem. Het door HTC ontwikkelde toestel beschikt zowel over een touchscreen als qwerty-toetsenbord. Daarnaast biedt hij directe toegang tot Google Search en externe applicaties via Android Market. De G1 beschikt verder over ook over GPS-functionaliteit en wordt gepositioneerd als grote concurrent van de iPhone 3G. Eigenlijk is dit niet helemaal correct, want de G1 is vooral gericht op connectivity terwijl de iPhone meer gericht is op multimedia.

T-Mobile G1

De T-Mobile G1 werd eerder al in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk ge´ntroduceerd. Het toestel werd vorige maand in Nederland ge´ntroduceerd en vanaf 30 januari is de G1 dus daadwerkelijk verkrijgbaar bij T-Mobile. Inmiddels gaan er ook al geruchten over een T-Mobile G2.

portablegear.nl