Interessant:

Garmin nuvi 550 geintroduceerd

nieuws 12 september 2008 om 09:58

Garmin heeft de nüvi 550 geintroduceerd, het eerste draagbare navigatiesysteem van Garmin dat geschikt is voor zowel wandelaar, fietser als automobilist.

De Garmin nüvi 550 is geschikt voor op de snelweg, maar is ook prima op zijn plek in de buitenlucht: hij is waterdicht, heeft een batterij die 8 uur meekan en kan tegen een stootje. Je kan nüvi 550 net zo gemakkelijk op de fiets monteren als in de auto.

Garmin nüvi 550

De Garmin nüvi 550 is standaard voorzien van een gedetailleerde autowegenkaart van NAVTEQ. Deze kaart bevat onder andere 1 ½ miljoen nuttige plaatsen (POI's), die het de automobilist gemakkelijk maken tijdens de reis: hotels, restaurants, tankstations en toeristische attracties.

Als je de nüvi 550 op je fiets plaatst, kan je het optionele geheugenkaartje met de Garmin OnRoute-fietskaarten erin plaatsen. Met deze kaarten zoekt de nüvi niet de snelste route, maar ligt de nadruk op natuurschoon, rust en vooral zo weinig mogelijk autoverkeer (en echte fietspaden).

Garmin nüvi 550

Verder kan de buitensporter gebruik maken van de (optionele) digitale topografische kaarten die de nüvi 550 ondersteunt; daarnaast biedt dit navigatiesysteem een 'geocach profiel' voor het populaire geocachen (schatzoeken met een GPS).

De nüvi 550 ligt vanaf begin oktober in de winkel voor een adviesprijs van € 349,-.

portablegear.nl