Interessant:

Mobiele operators azen op O2

nieuws 11 januari 2003 om 03:58

Nu bekend is geworden dat Vodafone en Ben hun zinnen op O2 hebben gezet wacht de Nederlandse mobiele markt een roerige periode. Overname van O2 brengt een namelijk een verandering in de marktaandelen teweeg.

Vodafone en Deutsche Telecom (moederbedrijf van Ben) hebben beiden een bod gedaan op de administratieve afdeling van O2. Vooralsnog zit er geen fusie of overname in, maar het overnemen van de administratie is hier vaak een voorteken van.

Vodafone, die wordt gezien als de meest serieuze kandidaat, wilde niet op het nieuws reageren. Een woordvoerder van O2 voldeed met de verklaring dat de berichten speculatief zijn.

Hoe dan ook, als Vodafone O2 helemaal in handen krijgt, dan krijgt het een even groot marktaandeel als KPN Mobile. Mocht Ben O2 krijgen, dan is het daarmee definitief de derde aanbieder in Nederland, en wordt Dutchtone van die plek verdreven. Het lijkt duidelijk te worden dat vijf mobiele netwerken in Nederland wellicht iets teveel van het goede is.

Tot slot, grote verliezer in dit economische spel is toch Ericsson, dat net een contract met O2 had afgesloten. Ericsson beheert sinds april 2002 de infrastructuur van O2, met een overname vervalt ook deze infrastructuur.

Cellular News