Interessant:

RIAA: mp3 sites zullen nooit verdwijnen

nieuws 11 januari 2003 om 03:40

Cary Sherman, de president van de RIAA, ziet de realiteit onder ogen. Eerder deze week verklaarde Sherman namelijk dat RIAA niet gelooft in een einde aan de illegale MP3 uitwisselingssites.

Tijdens een interview met het BBC News zei Sherman dat het stoppen van de sites geen prioriteit meer verdient, De Recording Industry Association of America (RIAA) heeft zich het onder controle krijgen van de uitzaaiing als doel gesteld.

Dit betekent volgens Sherman niet dat illegale sites op hun lauweren kunnen rusten. Om de uitzaaiing onder controle te krijgen zullen bestaande sites strenger dan ooit aangepakt gaan worden.

Sherman lijkt er impliciet vanuit te gaan dat het opheffen van de sites automatisch leidt tot hogere cd-verkopen of meer animo voor betaalde MP3's. Volgens het bureau Jupiter Research is dit nog maar zeer de vraag. Internetters zullen altijd wel een oplossing vinden voor gratis muziek. Daarom moeten consumenten overtuigd worden van het nut te betalen voor muziek, hoe precies dat weet niemand.

WebWereld