Interessant:

Olympische Spelen op je mobieltje

nieuws 6 juni 2008 om 09:30

De NOS heeft deze week Mobiel Platform geintroduceerd, hiermee kun je onder andere Teletekst, het weer, het NOS Journaal en sport op je mobieltje ontvangen.

De applicatie waarmee NOS Teletekst bekeken kan worden op de iPhone en de BlackBerry is ontwikkeld door e-office, net als de applicatie waarmee je teletekst op je mobieltje kan ontvangen.

Het gebruik van NOS Mobiel is gratis, maar je moet wel extra kosten betalen voor de dataverbinding van de mobiele telefoon. Je kan met de Mobiel Platform applicatie straks dus lekker 's nachts de Olympische Spelen op je mobieltje bekijken (dit is overigens niet mogelijk op de iPhone; daarvoor is alleen de Teletekst-applicatie beschikbaar). Het EK Voetbal is er echter nog niet op te zien, omdat de NOS alleen over de televisie- en niet over de mobiele rechten beschikt.

De mobiele zenders van de NOS zijn de nieuwszender NOS Journaal 24 en het themakanaal Politiek 24. Vorige week introduceerde RTL ook al een mobiel kanaal, RLT24. De zenders zijn te ontvangen via DVB-H.

NU.nl