Interessant:

Nokia Music Store in Nederland

nieuws 9 april 2008 om 10:12

Nokia Nederland opent de Nokia Music Store in Nederland. De service gaat toegang bieden tot miljoenen tracks, van wereldwijde hits tot werk van lokale artiesten.

Je kan nu 24 uur per dag rechtstreeks toegang krijgen tot de muziek die je wil luisteren. "Als 's werelds grootste leverancier van digitale muziekspelers bieden we miljoenen consumenten over de hele wereld toegang tot een schat aan muzikaal entertainment," aldus Emile Baak, Algemeen Directeur van Nokia Benelux. "We willen de beste muziekbeleving bieden, op basis van producten en diensten die de consument een ruime keuze, kwaliteit en gebruiksgemak bieden. Bovendien willen we ons onderscheiden door een bredere collectie muziek van lokale artiesten beschikbaar te stellen dan enige andere muziekservice."

De Nokia Music Store bevat meer dan 2,5 miljoen tracks van bekende artiesten, onafhankelijke labels en Nederlandse artiesten. Deze tracks kunnen worden geselecteerd en gekocht met een mobiel toestel of een PC. De muziekcollectie kan vervolgens eenvoudig worden gesynchroniseerd tussen PC en mobiele telefoon met bijvoorbeeld Windows Media Player. Alles is te besturen met één simpele gebruikersinterface, die je rechtstreekse toegang geeft tot zijn of haar favoriete muziek.

De Nokia Music Store zal de muziekcatalogus continu uitbreiden met nieuwe content, met de nadruk op lokale artiesten. Nokia wil meer tracks van zowel gevestigde als opkomende Nederlandse groepen en artiesten aanbieden dan enige andere digitale muziekservice in Nederland.

Je kan tracks per stuk aanschaffen met een compatibel Nokia-toestel, zoals de Nokia N81 en N95 (8GB), of met een reguliere PC. Daarnaast kan men een onbeperkt aantal tracks naar een PC streamen. Losse tracks kosten €1,00, albums €10,00 en een maandabonnement voor PC-streaming gaat eveneens €10,00 kosten. Verder biedt de service de mogelijkheid om gratis van alle tracks die op de site staan een 30-seconden clip te beluisteren. Helaas is het alleen mogelijk om met een creditcard te betalen en is het niet mogelijk om de tracks met iTunes af te spelen, dus je kan ze niet op je iPod beluisteren.

Nokia viert de opening van de muziekservice met een speciaal lanceringsaanbod. Wie nu 5 tracks koopt, krijgt er 5 gratis bovenop. Het aanbod geldt voor de eerste 10.000 geregistreerden die 5 liedjes kopen in 1 aankoop.

portablegear.nl