Interessant:

LG introduceert nieuw type interface voor LG KF600

nieuws 28 januari 2008 om 15:29

Mobiele telefoons worden steeds slimmer en completer in functionaliteit, maar daardoor ook steeds complexer in gebruik. Met de mobiele toestellen van tegenwoordig kunnen we allang niet meer alleen maar bellen.

De telefoons zijn continu verder ontwikkeld naar geavanceerde multimediagadgets. Een gebruiksvriendelijke interface biedt in dat geval uitkomst. Dit zorgt voor een duidelijke structuur van alle functies en een stijlvolle look. LG Electronics (LG) heeft als doelstelling het produceren van mobiele telefoons die tegemoetkomen aan deze nieuwe eisen. De ontwikkeling van de geavanceerde gebruikersinterface InteractPad van het nieuwe KF600-toestel is hier het bewijs van.

Content en diensten worden steeds belangrijker functionaliteiten voor een mobiele telefoon. Een interface waarmee gebruikers vrij kunnen navigeren in menu's met games, muziek, ringtones en video’s, is uitgegroeid tot een van de belangrijkste succesvoorwaarden voor nieuwe mobiele telefoons. Een perfect ontworpen interface verbetert niet alleen het gebruiksgemak, maar ook het uiterlijk van telefoons. Het zorgt daardoor voor een volledig geïntegreerd en gestroomlijnd design.

De nieuwe mobiele telefoon van LG, de KF600, is geheel in lijn met deze ontwikkelingen uitgerust met een speciaal ontworpen, nieuwe gebruikersinterface: de LG InteractPad. Dit maakt de telefoon plezierig, eenvoudig en intuïtief in het gebruik zonder concessies aan de geavanceerde functies. En de LG KF600 is meer dan alleen functioneel: de telefoon is ook fraai vormgegeven.

De LG KF600 is vooral uniek door de InteractPad, een navigatietouchscreen onder het hoofddisplay. Het InteractPad vervangt de fysieke navigatietoetsen door virtuele toetsen die naar gelang het gebruik van de telefoon veranderen. Wanneer gebruikers tekstberichten versturen, biedt het InteractPad de toetsen die hiervoor het handigst zijn. Bij het versturen van tekstberichten bijvoorbeeld laat het InteractPad precies de juiste toetsen zien om de opdracht af te ronden. Maar ook bij het gebruik van de multimedia speler, past de handset het virtuele toestenbord aan. Dit vereenvoudigt het browsen in muziekalbums, het maken van afspeellijsten en het aanpassen van volume.

De verzameling van acht dynamische, stijlvolle en leuke grafische interfacethema’s is een ander onderscheidend element van de LG KF600. Elk thema geeft de telefoon een andere uitstraling die kan fungeren als verlengstuk van de persoonlijkeheid van de eigenaar. Deze thema’s beïnvloeden alle aspecten van de LG KF600-interface, inclusief het InteractPad.

Impressie LG KF600

"Dit is een bijzonder product voor LG Mobile. De LG KF600 brengt gebruiksgemak naar een hoger niveau. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de vernieuwende InteractPad. De InteractPad is zo logisch en intuïtief in het gebruik, dat het bijna lijkt alsof het je gedachten kan lezen. Dit keypad is echt van uitzonderlijke klasse", zegt dr. Skott Ahn, CEO van LG Electronics Mobile Communications Company. "Ik zie deze telefoon als onderdeel van een nieuwe trend in mobiele telefonie. Deze trend omvat de opkomst van geavanceerdere interfaces die toestellen vriendelijker, plezieriger en interessanter in gebruik maken."

In februari 2008 wordt de De LG KF600 geïntroduceerd in Europa. In februari zal LG nadere informatie geven over de specificaties van de LG KF600, over de datum van verkrijgbaarheid in Nederland en de prijs voor de Nederlandse markt.

portablegear.nl