Interessant:

Compacte Windows XP UMPC

nieuws 19 oktober 2007 om 11:32

Mobile Point introduceert de eerste Ulta Mobile PC met geïntegreerd HSDPA-modem en Solid State Disk in Nederland; de Everun van het Koreaanse Raon Digital.

Een Ultra Mobile PC (afgekort UMPC) is een kleinere vorm van een Tablet PC. Het concept werd ontwikkeld door onder andere Microsoft en Intel. De Ulta Mobile PC kan ingezet worden voor toepassingen als navigatie, mobiel internetten, en 2D gaming.

Raon Digital Everun

De Raon Digital Everun is de eerste Ultra Mobile PC met een volledig geïntegreerde HSDPA-modem voor mobiel breedband internet, overal ter wereld. Het apparaat is een volledig functionele Windows XP computer, draaiend op een AMD Geode LX-processor en een 30/60GB harde schijf met als extra optie een 6GB harddisk, zonder beweegbare onderdelen, waarop het besturingssysteem draait.

Overige specificaties zijn 512MB werkgeheugen, een volwaardig QWERTY-toetsenbord en een fraai 4,8-inch TFT touch screen. Ook Wi-Fi en Bluetooth worden ondersteund. De Everun heeft ook nog een externe VGA aansluiting voor gebruik van bijvoorbeeld een beamer.

Arno Nabuurs van Mobile Point: "Met een gewicht van slechts 480 gram is de Everun de lichtste Ultra Mobile PC in de markt en past deze zelfs in de jaszak. De kleine formfactor maakt deze computer uitstekend voor mobiel gebruik in bijvoorbeeld de auto, caravan of boot. De lange batterijlevensduur tot wel 6 uur maakt echt mobiel werken mogelijk."

De Everun is per direct beschikbaar voor een winkelprijs vanaf 1049 euro.