Interessant:

Gratis mobiele Live Messenger bij Vodafone

nieuws 18 september 2007 om 16:46

Vanaf vandaag biedt Vodafone Nederland zijn klanten de mogelijkheid om onbeperkt te chatten op de mobiele telefoon, op dezelfde manier als op een PC. Windows Live Messenger (voorheen MSN Messenger), veruit het populairste platform in Nederland, is als gratis applicatie vanaf nu te downloaden op een mobiele telefoon.

Windows Live Messenger is in Nederland de absolute marktleider op het gebied van Instant Messaging, maandelijks zijn er 6 miljoen actieve gebruikers. Het aanbieden van mobiel chatten net als op de PC past volledig in het streven van Vodafone om het internet mobiel te maken.

Gebruikers kunnen nu met hun buddies chatten waar en wanneer ze maar willen en kunnen hun chatsessies via hun mobiel net zo makkelijk voeren als wanneer ze thuis zijn. Later dit jaar zal Vodafone ook andere IM communities zoals Yahoo Messenger op deze manier ontsluiten.

Windows Live Messenger is beschikbaar voor prepaid klanten en abonnees. De gratis applicatie is via het Vodafone live! menu op een daarvoor geschikte telefoon te downloaden en verschijnt daarna als Messenger icoontje in het telefoonmenu.

Het gebruik in Nederland is tot en met 31 december 2007 volledig gratis, mits het chatten gebeurt via deze applicatie. Daarna blijft het gratis voor klanten die een Zorgeloos Internet BloX hebben. Andere klanten kunnen dan voor EUR 0,75 per 15 min zoveel chatten als ze willen. Het e-mailadres en wachtwoord van de gebruiker is hetzelfde als op de PC. Na het aanmelden worden de buddies en de status van de contacten meteen zichtbaar en kan er direct gestart worden met chatten, zelfs met meerdere chatsessies tegelijk.

Rond het middaguur vandaag telde de website vodafone.nl al 40.000 unieke bezoekers die keken naar informatie over Vodafone Messenger en de applicatie om Windows Live Messenger gratis te kunnen gebruiken. Het normale bezoekersaantal van de Vodafone Messenger pagina’s op de site ligt rond de 100 per dag. Ook de gemiddelde tijd die bezoekers op deze pagina’s doorbrengen, is vandaag verzesvoudigd. Van 40 seconden voorheen naar gemiddeld vier minuten vandaag. Dat is voor Vodafone internetpagina’s een record.