Interessant:

Apple iPhone snel in Nederland

nieuws 19 september 2007 om 08:17

Volgens de Duitse Financial Times duurt het niet lang meer tot de iPhone ook in Nederland te koop is. De doorgaans goed geïnformeerde krant meldt dat T-Mobile de iPhone aan gaat bieden in Oostenrijk, Kroatië, Hongarije en Nederland.

Vandaag maakte Apple bekend de iPhone in Engeland vanaf 9 november exclusief aan te bieden via het netwerk van O2. Orange zou de beoogde partner zijn voor Frankrijk en T-Mobile voor Duitsland.

Steve Jobs deelde wel mee dat de Engelse iPhone geen UMTS of HSDPA zal ondersteunen. De iPhone is daarom aangewezen op EDGE of WiFi. O2 Engeland gaat haar Engelse EDGE netwerk versneld uitrollen om potentiële klanten toch redelijk snel mobiel internet te bieden.

In Nederland is sinds enkele maanden geen EDGE netwerk meer aanwezig. Waarschijnlijk zal de Nederlandse iPhone gebruiker zich moeten zien te redden met WiFi en in geval van nood een (trage) GPRS verbinding.

Volgens de Financial Times bedingt Apple uitermate interessante voorwaarden voor zichzelf. De krant meldt dat Apple voor 10 procent meedeelt in de omzet uit abonnementen en bel- en dataverkeer.

VNUNet