Interessant:

Mogelijk regulering roaming sms

nieuws 5 september 2007 om 09:24

Staatssecretaris Frank Heemskerk staat niet onwelwillend tegenover regulering van de sms- en mms tarieven in de Europese Unie. De Staatssecretaris zegt dit in antwoord op kamervragen. Mogelijk komt er zelfs een speciaal tarieventelefoonnummer.

Onlangs waarschuwde de consumentenbond voor hoge kosten voor het versturen van sms- en mms-berichten in het buitenland. VVD-kamerlid Charlie Aptroot stelde naar aanleiding van deze waarschuwing vragen aan het ministerie van Economische Zaken.

De Staatssecretaris geeft aan dat regulering tot de mogelijkheden behoort. "Wanneer de resultaten van ons onderzoek daartoe aanleiding geven dan kan, zo geeft de Consumentenbond aan, net als bij het internationaal gebruik van mobiele spraaktelefonie, worden ingegrepen met tariefregulering. Transparantie is inderdaad van groot belang. De gebruiker moet weten waar hij aan toe is, anders kan hij geen verantwoorde keuzes maken en komt hij mogelijk achteraf voor (onaangename) verassingen te staan."

Verder geeft Frank Heemskerk aan dat er mogelijk een speciaal telefoonnummer in het leven wordt geroepen, waar consumenten tariefinformatie kunnen verkrijgen. "Concreet bestaat op dit moment binnen de Europese Unie het plan om te bekijken of een aanbieder een gebruiker, op het moment dat deze zich begeeft in een ander land van de Europese Unie, per SMS-bericht, naast (basale) informatie over de hoogte van de het tarief voor het voeren van telefoongesprekken, informeert over het (gratis) nummer dat kan worden geraadpleegd voor het krijgen van tariefinformatie over andere diensten dan spraaktelefonie, zoals SMS, MMS en mobiel internetten."