Interessant:

Mio en Tele Atlas met 3d-kaarten

nieuws 29 augustus 2007 om 12:33

Tijdens IFA 2007 in Berlijn introduceren Tele Atlas en Mio het eerste navigatiesysteem (Mio C620) met 3d view, waarbij het wegennet als het ware over het landschap kan worden gelegd. Met behulp van het digitale hoogtemodel van Tele Atlas wordt het landschap weergegeven met hoogteprofielen in 2D of 3D.

Naast deze zeer gedetailleerde beelden geven de Mio C620 en C620t een groot aantal prominente gebouwen, monumenten en andere bekende oriëntatiepunten in heel Europa weer in 3D. Samen zorgen deze nieuwe kenmerken ervoor dat gebruikers hun bestemming sneller vinden en de omgeving beter kunnen herkennen op het scherm.

Tele Atlas heeft voor de creatie van haar digitaal hoogtemodel gegevens samengevoegd uit diverse kwaliteitsbronnen zoals SRTM, NASA’s Shuttle Radar Topography Mission en het GTOPO project onder leiding van de US Geological Survey.

Jack Reinelt, COO en Algemeen Directeur van Tele Atlas EMEA: "Door het digitaal hoogtemodel en de 3D oriëntatiepunten van Tele Atlas toe te passen in zijn MioMap 2008 software, zet Mio Technology opnieuw een stap naar een zo realistisch mogelijke weergave op de display van elektronische apparatuur. De release van 2007 is in augustus van dit jaar uitgekomen. De software bevat de gegevens van 48 landen in West- en Oost-Europa, inclusief geheel Scandinavië, terwijl de beeldkwaliteit beter is dan ooit. Het landschap kan realistisch worden weergegeven op een schaal tot 1:50.000."

Paul Notteboom, algemeen directeur van Mio Technology Europe: "Uit de feedback die we voortdurend van onze klanten ontvangen, weten we dat mensen graag meer geografische informatie krijgen onder het rijden. Dankzij de digitale kaarten met hoogteverschillen en 3D oriëntatiepunten zijn plaatsen op de kaart sneller terug te vinden en is weergave in 3D mogelijk. Door deze nieuwe kaartfunctionaliteit op te nemen in de dunne, compacte Mio systemen, bieden we een uniek product aan op een markt die steeds meer vertrouwd raakt met navigatie."

Jack Reinelt van Tele Atlas tot slot: "Na de introductie door Mio Technology zal het digitale hoogtemodel van Tele Atlas binnenkort zorgen voor een betere weergave van nog meer navigatiesystemen, zowel draagbare als ingebouwde. En onze partners gaan ongetwijfeld op zoek naar aanvullende manieren om te profiteren van deze nieuwe dimensie in geografische gegevens. Tele Atlas zal de dekking van het digitale hoogtemodel wereldwijd uitbreiden en de resolutie zodanig te verhogen dat het kan worden geïntegreerd met Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), wat de veiligheid verhoogt en de kosten drukt."


Gerelateerde producten