Interessant:

8 GB Nokia N81 gepresenteerd

nieuws 29 augustus 2007 om 12:22

Nokia heeft vandaag tijdens een grote presentatie in Londen een nieuwe N-series telefoon geïntroduceerd, de Nokia N81. De Nokia N81 is een multimediatelefoon en is ook verkrijgbaar in 8 GB uitvoering, de Nokia N81 8 GB.

Nokia N81

Tijdens de presentatie werd ook een nieuwe online dienst aangekondigd. De dienst, genaamd Ovi (deur in het Fins), biedt consumenten onder andere toegang tot legale muziek, games en navigatie. De Nokia N81 zal de eerste nieuwe telefoon waarbij Ovi volledig in de user interface geïntegreerd is.

Dat de N81 een typische multimediatelefoon is blijkt uit de speciale landscape gaming mode. In deze mode komen de eerder aangekondigde N-Gage games volledig tot hun recht.

Handig is de zoekfunctie, waarmee je met een druk op de knop de inhoud van de Nokia N81 kan doorzoeken. Muziek, video's en plaatjes worden razendsnel gepresenteerd in een overzichtelijke lijst.

Naast de N81 en de N81 8 GB introduceerde Nokia nog drie telefoons. Twee daarvan, de Nokia 5310 en de 5610 voeren het XpressMusic label. De Nokia N95 8GB is een opgevoerde versie van de succesvolle Nokia N95.