Interessant:

Nederlander wereldkampioen freestyle mobielwerpen

nieuws 27 augustus 2007 om 07:19

Afgelopen zaterdag was het Finse Savonlinna toneel voor de Wereldkampioenschappen Mobielwerpen, in elk van de drie categorieën deed ook een Nederlandse werper mee. De Utrechtse Taco Cohen mag zich wereldkampioen freestyle mobielwerpen noemen, met zijn combinatie van een handstand, achterwaartse salto en jongleeract leverde hem deze titel op.

Ook de Nederlandse deelneemster op het onderdeel Afstandwerpen voor Vrouwen deed het erg goed. De Rotterdamse Farah El Ajroudi verbrak zette het Nederlandse record op 42,06 meter, hiermee werd zij tweede op het wereldkampioenschap.

Gerben Kiffen werd vrijdag nog Nederlands kampioen mobielwerpen. In Finland kwam hij helaas niet verder dan een achttiende plaats.

De nieuwe wereldkampioen mobielwerpen wierp zijn mobieltje over een afstand van maar liefst 89,62 meter. De Fin Tommi Huotari mag zich het komende jaar wereldkampioen mobielwerpen noemen. Het wereldrecord mobielwerpen staat nog steeds op naam van de Fin Mikko Lampi, Lampi gooide zijn mobieltje over een afstand van 94,97 meter.