Interessant:

Nieuw Nederlands record mobielwerpen

nieuws 24 augustus 2007 om 19:51

Tijdens de finale van het Hi NK Mobielwerpen in het Olympisch Stadion in Amsterdam is het bestaande Nederlandse record gesneuveld. Gerben Kiffen gooide 78,20 meter en liet daarmee het oude record uit de boeken verdwijnen.

De Rotterdamse Farah El Ajraridi werd met 34.10 meter Nederlands Kampioen Afstandwerpen voor vrouwen. Taco Cohen maakte met zijn Freestyle-act al enorme indruk in Utrecht, ook tijdens de finale kon niemand zijn ‘handstand gevolgd door achterwaartse salto’- act verslaan. De drie Nederlands Kampioenen vertrokken direct naar Schiphol om morgen ons vaderland te verdedigen in Finland op het Wereld Kampioenschap ‘Mobile Phone Throwing’.

De drie Nederlands Kampioenen waren ondersteboven van hun eigen prestatie. De omgeving van het Olympisch Stadion gaf hun waarschijnlijk extra kracht. ‘Dit had ik echt niet verwacht, helemaal top’, waren de eerste woorden van Gerben. Hij gaat op het WK in Finland met zijn eigen mobiel gooien, omdat hij denkt dat dit geluk brengt. Al verwacht hij niet dat hij Wereldkampioen zal worden. ‘Om te winnen moet ik bijna 20 meter verder gooien dan mijn worp van vandaag, dat gaat lastig worden’, aldus de nuchtere Groninger.

Farah El Ajraridi voelt zich op en top Nederlands Kampioen, en dat zullen ze weten ook in Finland. ‘In mijn koffer zitten geen speciale geluksdingen, een kus op mijn kettinkje zal mij geluk brengen’. Taco Cohen was helemaal in zijn nopjes met zijn nieuwe titel: ‘Nederlands Kampioen Taco Cohen, wauw!’

Na de finale zijn de finalisten direct in stijl met de limousine van DI-RECT naar Schiphol gebracht. Hier is hun vliegtuig om 18 uur richting Finland vertrokken. Vannacht rond 3 uur komen zij aan in het plaatsje Savollina in Finland. Hier zullen zij tijdens het Mobile Phone Throwing World Championship de strijd aangaan met deelnemers uit onder andere België, Canada, Engeland, Zwitserland, Duitsland en natuurlijk Finland.